skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec wieprzowinę z grzybami? Przygotuj niezbędne składniki. Lepiej jest używać wieprzowiny bez kości. Może to być gotowy kawałek w postaci sznycli lub kotletów lub cały kawałek. Słodka papryka radzę wziąć różne kolory, aby danie wyglądało jasno i kolorowo na stole.
Krok 2:
Wziąłem gruby kawałek carbonady bez kości i pokroiłem go na 4 grube plastry o grubości około 1,5-2 cm. Chciałem więcej kawałków. Umyj wieprzowinę, osusz ręcznikami papierowymi. Konieczne jest zmoczenie nadmiaru wilgoci, ponieważ w przeciwnym razie podczas smażenia, gdy woda zetknie się z wrzącym olejem, olej zacznie strzelać i będziesz musiał umyć kuchnię z tłuszczu.
Krok 3:
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na połówki lub ćwiartki lub mniejsze plastry w zależności od wielkości grzybów.
Krok 4:
Obierz paprykę i pokrój w małe paski.
Krok 5:
Zetrzyj ser na drobnej lub średniej tarce.
Krok 6:
Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Połóż kawałki wieprzowiny i smaż na dużym ogniu ze wszystkich stron na złoty kolor. Na koniec posolić i pieprzyć mięso do smaku. Pamiętaj, że musisz ostrożnie posolić danie, ponieważ nadal dodasz słony tarty ser.
Krok 8:
Przenieś smażoną wieprzowinę na talerz.
Krok 9:
Zmniejsz ciepło do średniego. Na wolnej patelni smażyć pieczarki przez około 5 minut. Najpierw grzyby wchłoną cały olej, a wręcz przeciwnie, wypuszczą dużo soku.
Krok 10:
Gdy sok z grzybów prawie cały odparuje, dodaj paprykę w paski i smaż wszystko razem, mieszając, przez kolejne 5 minut.
Krok 11:
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Dopraw warzywa i grzyby solą, pieprzem i posyp mąką. Wszystko szybko wymieszaj.
Krok 12:
Wlej śmietanę i wszystko dobrze wymieszaj, aby w sosie nie było grudek mąki. Doprowadź śmietanę do wrzenia i gotuj wszystko razem przez 1 minutę na małym ogniu.
Krok 13:
Dodaj natkę pietruszki do sosu i wszystko ponownie wymieszaj.
Krok 14:
Powinien zrobić płynny, ale lepki SOS. Jeśli sos okaże się zbyt gęsty, lekko rozcieńczyć śmietaną lub mlekiem. Podczas pieczenia w piekarniku SOS nadal się upłynnia.
Krok 15:
Ułóż kawałki smażonej wieprzowiny w naczyniu do pieczenia. Forma powinna być głęboka lub szeroka, ponieważ podczas pieczenia wieprzowina daje dużo soku, a sos może przelewać się z Małej Formy. Na wierzch polej mięso kremową mieszanką warzyw.
Krok 16:
Posyp wszystko startym serem. Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut z konwekcją w 200°C, bez konwekcji – 35-40 minut w 175°C. określ dokładny czas i temperaturę w piekarniku.
Krok 17:
Podawaj gotową wieprzowinę z sosem, grzybami i papryką pod skórką serową. Smacznego!
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g