skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić owsiankę z bananem? Przygotuj produkty do przygotowania naleśnika. Lepiej jest wziąć płatki owsiane instant, lepiej się namoczą. Zamiast mleka możesz wziąć kefir.
Krok 2:
Włóż płatki, mleko, jajko i sól do miski. Wymieszać. Pozostaw masę na około 5 minut, w tym czasie płatki puchną.
Krok 3:
Obierz banana i podziel na dwie części. Pokrój jeden w cienkie pierścienie - trafi do nadzienia. Zetrzyj drugi widelec w puree-trafi do ciasta i zastąpi cukier.
Krok 4:
Dodaj puree bananowe do ciasta, dobrze wymieszaj.
Krok 5:
Rozgrzej patelnię na małym ogniu. Dodaj masło. Wlej ciasto na patelnię, widelcem delikatnie spłaszcz naleśnik na całej powierzchni.
Krok 6:
Smaż naleśnik na złoty kolor z jednej strony, a następnie ostrożnie odwróć. Mój naleśnik nie miał szczęścia - pękł. Ale w przyszłości nie przeszkodziło to w przygotowaniu dania.
Krok 7:
Gdy naleśnik zostanie usmażony z obu stron, wyjmij go na talerz. Rozłóż pierścienie bananowe na jedną stronę.
Krok 8:
Widelcem przykryj jedną stronę drugą, składając w ten sposób naleśnik na pół. Podawaj naleśnik na gorąco. Podczas serwowania możesz polać go miodem lub syropem.
kilka razy ugotowałem ten naleśnik. Za każdym razem, gdy się obracał, naleśnik pękał. Nie wpłynęło to w żaden sposób na jego smak. Ponieważ okazał się po prostu wspaniały! Nawet nie można powiedzieć, że danie jest wykonane z niekochanej przez wielu płatków owsianych. Owsianoblin bardziej przypomina deser, zwłaszcza z bananem w środku.
Owsianoblin to świetna alternatywa dla porannych płatków owsianych. Jak każde danie z płatków owsianych, był nasycony przez długi czas, nie chciałem jeść przez kilka godzin.
najlepiej wybrać patelnię do gotowania owsianki z powłoką nieprzywierającą. Po pierwsze, możesz wtedy użyć minimum oleju. Po drugie, na takiej patelni naleśnik lepiej się przewróci i nie przypali.
jako nadzienie, oprócz banana, możesz umieścić inne owoce lub jagody, twarożek, ser, awokado, są też bardziej satysfakcjonujące nadzienia z kurczakiem, grzybami, krewetkami i jajkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g