skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przepis " mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami & quot; weź dowolne mięso (w tym przypadku jest to wieprzowina), lepiej, jeśli nie jest całkowicie chude, ziemniaki, cebula, trochę marchewki, przyprawy, sól, liść laurowy.
Krok 2:
Dobrze opłucz wszystkie warzywa i mięso, osusz. Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Pokrój mięso na kawałki średniej wielkości, marchewkę i cebulę w średniej kostce, Dodaj do mieszanki przypraw, sól, dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Pokrój ziemniaki na większe plastry.
Krok 4:
W słoiku o odpowiedniej wielkości ułóż ziemniaki i mięso z cebulą, marchewką i przyprawami. Wygodne jest używanie słoików z szerokimi ustami do pieczenia, ponieważ teraz nie brakuje ich. Dodaj liść laurowy, sól.
Krok 5:
Dokręć szyjkę puszki folią i włóż do zimnego piekarnika. Włącz go na dwie godziny w temperaturze 180 stopni. Gdy minie godzina, temperaturę można zmniejszyć i dusić naczynie do ugotowania. Sprawdź gotowość ziemniaków - powinny stać się bardzo miękkie, gotowane.
Krok 6:
Pozwól potrawie lekko ostygnąć i natychmiast podawaj, układając mięso z ziemniakami ze słoika na talerzach.
Krok 7:
Mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami jest gotowe! Danie okazuje się pachnące, soczyste, apetyczne.
mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami to proste danie znane większości gospodyń domowych od czasów starożytnych, kiedy brakowało garnków i naczyń do pieczenia. Teraz wszystko to jest w nadmiarze, ale nadal Nie, Nie i spotkasz zapomniany przepis. Wygodne jest pieczenie produktów w słoiku, ponieważ wszystko jest widoczne w świetle - i jak ziemniaki gotują się z mięsem i ile powstaje soku. Z wyglądu możesz natychmiast określić stopień gotowości. To bardzo wygodne, zgadzam się. Dlatego ten przepis wcale nie znika w zapomnienie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g