mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami

mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami to danie dwa w jednym. Mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami to danie z kategorii "dwa w jednym", gdy w procesie gotowania otrzymujemy jednocześnie danie główne-mięso, a przystawkę - ziemniaki, w tym samym czasie. Dodawanie lub nie dodatkowych warzyw i przypraw jest kwestią gustu, ale cebula i marchewka nigdy nie są zbędne z mięsem, a wygląd jest jaśniejszy i piękniejszy, jeśli nie weźmiesz pod uwagę smaku. Podawaj ziemniaki z mięsem z ziołami i świeżymi warzywami na lunch, smacznego!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 35 % 9 g
węglowodany 35 % 9 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować przepis " mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami & quot; weź dowolne mięso (w tym przypadku jest to wieprzowina), lepiej, jeśli nie jest całkowicie chude, ziemniaki, cebula, trochę marchewki, przyprawy, sól, liść laurowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dobrze opłucz wszystkie warzywa i mięso, osusz. Obierz cebulę, marchewkę i ziemniaki. Pokrój mięso na kawałki średniej wielkości, marchewkę i cebulę w średniej kostce, Dodaj do mieszanki przypraw, sól, dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki na większe plastry.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W słoiku o odpowiedniej wielkości ułóż ziemniaki i mięso z cebulą, marchewką i przyprawami. Wygodne jest używanie słoików z szerokimi ustami do pieczenia, ponieważ teraz nie brakuje ich. Dodaj liść laurowy, sól.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dokręć szyjkę puszki folią i włóż do zimnego piekarnika. Włącz go na dwie godziny w temperaturze 180 stopni. Gdy minie godzina, temperaturę można zmniejszyć i dusić naczynie do ugotowania. Sprawdź gotowość ziemniaków - powinny stać się bardzo miękkie, gotowane.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pozwól potrawie lekko ostygnąć i natychmiast podawaj, układając mięso z ziemniakami ze słoika na talerzach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami jest gotowe! Danie okazuje się pachnące, soczyste, apetyczne.

mięso w słoiku w piekarniku z ziemniakami to proste danie znane większości gospodyń domowych od czasów starożytnych, kiedy brakowało garnków i naczyń do pieczenia. Teraz wszystko to jest w nadmiarze, ale nadal Nie, Nie i spotkasz zapomniany przepis. Wygodne jest pieczenie produktów w słoiku, ponieważ wszystko jest widoczne w świetle - i jak ziemniaki gotują się z mięsem i ile powstaje soku. Z wyglądu możesz natychmiast określić stopień gotowości. To bardzo wygodne, zgadzam się. Dlatego ten przepis wcale nie znika w zapomnienie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy