skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować pieczarki na grillu na węglu drzewnym, przygotuj wysokiej jakości świeże pieczarki średniej i większej wielkości. Sam wybrałem grzyby w supermarkecie i wziąłem największe. Nie bierz grzybów z długimi nogami, mogą przeszkadzać. Potrzebny będzie również olej roślinny (używam kukurydzy nie rafinowanej), sól, a także przyprawy do smaku, w szczególności granulowany czosnek.
Krok 2:
Pieczarki dokładnie opłucz, odśwież ostrym nożem nacięcie na nodze, a także Usuń ciemne, zepsute miejsca.
Krok 3:
Pieczarki polać olejem roślinnym i posypać solą, równomiernie posypać granulowanym czosnkiem. Czystymi rękami rozprowadź olej z solą i czosnkiem na całej powierzchni wszystkich grzybów, aby każdy centymetr był Naoliwiony.
Krok 4:
Ułóż przygotowane pieczarki na ruszcie nad węglami. Ciepło powinno być nieco ponadprzeciętne, bez wyraźnych płomieni. Piecz grzyby, aż się zrumienią i zrumienią w odpowiednim stopniu, najpierw z jednej strony, a następnie z drugiej. Lubię piec grzyby na ruszcie, ale można też użyć szaszłyków. Następnie musisz ostrożnie nawlec grzyby, aby nie pękały.
Krok 5:
Pieczarki na ruszcie na węglach są gotowe! Wyjmij je z rusztu i podawaj. Takie grzyby są dobre zarówno na gorąco, jak i schłodzone, a nawet schłodzone.
Krok 6:
Uzupełnij gotowe pieczarki na grillu węglowym, podając je świeżymi ziołami i szeroką gamą sosów lub sałatek warzywnych według własnego gustu.
spróbuj gotować pieczarki z przyprawami oprócz granulowanego czosnku. Idealną przyprawą jest oregano. Zioło to jest z reguły częścią ziół włoskich lub prowansalskich, więc możesz je wziąć. nie musisz dużo wkładać, przyprawa jest wystarczająco mocna. koniecznie spróbuj pieczarek z oregano, pokochasz to. Z części przypomina smak pizzy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g