pieczarki na ruszcie na węglach

obowiązkowe danie na sezon piknikowy! Pieczarki na grillu na węglu drzewnym mogą stać się obowiązkowym daniem wśród tych gotowanych na węglu drzewnym. Jest tak smaczny i lubiany przez prawie wszystkich, że za każdym razem kupujesz grzyby na piknik i pieczesz je na ruszcie. Takie pieczarki to wspaniała uniwersalna przekąska, która jest przygotowywana elementarnie i nie zajmuje dużo czasu.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 11 % 1 g
54 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby ugotować pieczarki na grillu na węglu drzewnym, przygotuj wysokiej jakości świeże pieczarki średniej i większej wielkości. Sam wybrałem grzyby w supermarkecie i wziąłem największe. Nie bierz grzybów z długimi nogami, mogą przeszkadzać. Potrzebny będzie również olej roślinny (używam kukurydzy nie rafinowanej), sól, a także przyprawy do smaku, w szczególności granulowany czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pieczarki dokładnie opłucz, odśwież ostrym nożem nacięcie na nodze, a także Usuń ciemne, zepsute miejsca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczarki polać olejem roślinnym i posypać solą, równomiernie posypać granulowanym czosnkiem. Czystymi rękami rozprowadź olej z solą i czosnkiem na całej powierzchni wszystkich grzybów, aby każdy centymetr był Naoliwiony.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ułóż przygotowane pieczarki na ruszcie nad węglami. Ciepło powinno być nieco ponadprzeciętne, bez wyraźnych płomieni. Piecz grzyby, aż się zrumienią i zrumienią w odpowiednim stopniu, najpierw z jednej strony, a następnie z drugiej. Lubię piec grzyby na ruszcie, ale można też użyć szaszłyków. Następnie musisz ostrożnie nawlec grzyby, aby nie pękały.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pieczarki na ruszcie na węglach są gotowe! Wyjmij je z rusztu i podawaj. Takie grzyby są dobre zarówno na gorąco, jak i schłodzone, a nawet schłodzone.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uzupełnij gotowe pieczarki na grillu węglowym, podając je świeżymi ziołami i szeroką gamą sosów lub sałatek warzywnych według własnego gustu.

spróbuj gotować pieczarki z przyprawami oprócz granulowanego czosnku. Idealną przyprawą jest oregano. Zioło to jest z reguły częścią ziół włoskich lub prowansalskich, więc możesz je wziąć. nie musisz dużo wkładać, przyprawa jest wystarczająco mocna. koniecznie spróbuj pieczarek z oregano, pokochasz to. Z części przypomina smak pizzy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy