skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W przypadku owsianki bierzemy płatki owsiane, które nie są szybkie. Wkładamy je do miski blendera i mielą z małą prędkością na duże okruchy, ale nie na mąkę - zajmie to tylko 30 sekund.
Krok 2:
W wygodnej misce wymieszaj połowę przygotowanych produktów na jedną owsiankę: półtorej łyżki okruchów, jedno jajko, 15 ml mleka (2 łyżki stołowe) i szczyptę soli.
Krok 3:
Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem i lekko wstrząśnij, aby jajko było dobrze ubite. Przygotowaliśmy ciasto na jedną owsiankę, ale możesz zrobić całe ciasto na raz i podzielić je na dwie części podczas smażenia.
Krok 4:
Natychmiast przygotuj nadzienie. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Wziąłem przepis na wiśnie, możesz wziąć dowolny.
Krok 5:
Trzy sery na grubej tarce.
Krok 6:
Na suchą patelnię wlej ciasto przeznaczone na jedną owsiankę. Pieczemy na małym ogniu, aż pojawią się bąbelki i zrumienią się - około 2 minut. Możesz przykryć patelnię pokrywką.
Krok 7:
Odwróć się na drugą stronę i upiecz 30 sekund.
Krok 8:
Następnie ponownie Odwróć naleśnik i rozłóż nadzienie: warstwę sera, pomidory z solą i ponownie warstwę sera. Możesz nie odwracać się po raz drugi - Wybierz okładkę dla swojego produktu, chciałem, aby mój naleśnik wyglądał bardziej różowo.
Krok 9:
Złóż naleśnik na pół i pozwól mu się trochę upiec, aby ser się stopił. Zgodnie z tym samym schematem pieczemy i zaczynamy drugą owsiankę. Możesz położyć nadzienie bezpośrednio na talerzu, a następnie po prostu wszystko podgrzać.
płatki owsiane nie można wstępnie zmielić, ale po prostu namoczyć w mleku i jajku i pozostawić do spęcznienia na 5-7 minut. Ta opcja będzie przeznaczona dla tych, którzy nie lubią ponownie korzystać z urządzeń kuchennych. Najważniejsze jest to, że płatki nie gotują się szybko, a mianowicie długie gotowanie. Tak dokładnie wyjdzie danie spełniające wymagania PP.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g