owsianka z serem i pomidorami

Owsianoblin z nadzieniem-pełne śniadanie! Jeśli dbasz o sylwetkę i zdrowie, a także po prostu chcesz zjeść smaczną i zdrową przekąskę rano, aby naładować się energią przez cały dzień, ten przepis jest dla ciebie. Nadziewane płatki owsiane dadzą ci siłę i przyniosą organizmowi solidne korzyści. Gotuj z miłością dla siebie i swoich bliskich na śniadanie, lunch lub kolację.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 7 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 46 % 11 g
121 kcal
IG: 20 / 80 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku owsianki bierzemy płatki owsiane, które nie są szybkie. Wkładamy je do miski blendera i mielą z małą prędkością na duże okruchy, ale nie na mąkę - zajmie to tylko 30 sekund.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W wygodnej misce wymieszaj połowę przygotowanych produktów na jedną owsiankę: półtorej łyżki okruchów, jedno jajko, 15 ml mleka (2 łyżki stołowe) i szczyptę soli.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko dokładnie wymieszaj widelcem i lekko wstrząśnij, aby jajko było dobrze ubite. Przygotowaliśmy ciasto na jedną owsiankę, ale możesz zrobić całe ciasto na raz i podzielić je na dwie części podczas smażenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Natychmiast przygotuj nadzienie. Pomidory myjemy i kroimy w plasterki. Wziąłem przepis na wiśnie, możesz wziąć dowolny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trzy sery na grubej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na suchą patelnię wlej ciasto przeznaczone na jedną owsiankę. Pieczemy na małym ogniu, aż pojawią się bąbelki i zrumienią się - około 2 minut. Możesz przykryć patelnię pokrywką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Odwróć się na drugą stronę i upiecz 30 sekund.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie ponownie Odwróć naleśnik i rozłóż nadzienie: warstwę sera, pomidory z solą i ponownie warstwę sera. Możesz nie odwracać się po raz drugi - Wybierz okładkę dla swojego produktu, chciałem, aby mój naleśnik wyglądał bardziej różowo.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Złóż naleśnik na pół i pozwól mu się trochę upiec, aby ser się stopił. Zgodnie z tym samym schematem pieczemy i zaczynamy drugą owsiankę. Możesz położyć nadzienie bezpośrednio na talerzu, a następnie po prostu wszystko podgrzać.

płatki owsiane nie można wstępnie zmielić, ale po prostu namoczyć w mleku i jajku i pozostawić do spęcznienia na 5-7 minut. Ta opcja będzie przeznaczona dla tych, którzy nie lubią ponownie korzystać z urządzeń kuchennych. Najważniejsze jest to, że płatki nie gotują się szybko, a mianowicie długie gotowanie. Tak dokładnie wyjdzie danie spełniające wymagania PP.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g

Podobne przepisy