wieprzowina grzyby pomidory ser w piekarniku

pyszne, piękne, satysfakcjonujące! Świetne na lunch lub na wakacje. Wieprzowina z grzybami, pomidorami i serem pieczona w piekarniku to wspaniała wersja soczystego kotleta wieprzowego z gotowym złożonym dodatkiem. To danie spodoba się wszystkim-mięso okazuje się soczyste, nasycone aromatami grzybów i pomidorów, po prostu rozpływające się w ustach
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 59 % 19 g
węglowodany 0 % 0 g
228 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić wieprzowinę grzyby pomidory ser w piekarniku? Przygotuj następujące produkty: medaliony wieprzowe, grzyby (w tym przypadku są to mrożone gotowane grzyby miodowe), świeży pomidor, twardy ser, sól, czarny pieprz do smaku, olej słonecznikowy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na oleju słonecznikowym podsmaż mrożone grzyby pokrojone w małe plasterki, sól do smaku. Smaż, aż cały płyn wyparuje z grzybów. Grzyby mogą być dowolne-świeże lub mrożone, leśne lub drzewne, pieczarki też są świetne.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój wieprzowinę w plastry o grubości 0,8-1 cm przykryj mięso folią spożywczą i ubij młotkiem kuchennym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól i pieprz ubitą wieprzowinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyłóż naczynie do pieczenia folią, skrop olejem i ułóż przygotowane medaliony wieprzowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż kilka łyżek smażonych grzybów na powierzchni każdego ubitego kawałka mięsa.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój pomidora w cienkie kółka, połóż plastry pomidora na każdym kotlecie z grzybami-ile zmieści się w zależności od wielkości.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nałóż siatkę majonezową na pomidory-z majonezem ser nie zamienia się w twardą skórkę, ale pozostaje dość miękki i elastyczny, dobrze cięty nożem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno zetrzyj twardy ser. Przykryj powierzchnię kotletów startym serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez 20 minut, następnie zmniejsz ciepło do 150 stopni i piecz przez kolejne 15 minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj kotlety natychmiast po wyjęciu z piekarnika, gorące, z dodatkiem lub bez, danie można podgrzać w kuchence mikrofalowej.

oprócz wieprzowiny możesz podać osobny dodatek z tłuczonych ziemniaków lub ryżu, aw wersji świątecznej - ze świeżymi warzywami.

zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy