skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić wieprzowinę grzyby pomidory ser w piekarniku? Przygotuj następujące produkty: medaliony wieprzowe, grzyby (w tym przypadku są to mrożone gotowane grzyby miodowe), świeży pomidor, twardy ser, sól, czarny pieprz do smaku, olej słonecznikowy.
Krok 2:
Na oleju słonecznikowym podsmaż mrożone grzyby pokrojone w małe plasterki, sól do smaku. Smaż, aż cały płyn wyparuje z grzybów. Grzyby mogą być dowolne-świeże lub mrożone, leśne lub drzewne, pieczarki też są świetne.
Krok 3:
Pokrój wieprzowinę w plastry o grubości 0,8-1 cm przykryj mięso folią spożywczą i ubij młotkiem kuchennym.
Krok 4:
Sól i pieprz ubitą wieprzowinę.
Krok 5:
Wyłóż naczynie do pieczenia folią, skrop olejem i ułóż przygotowane medaliony wieprzowe.
Krok 6:
Połóż kilka łyżek smażonych grzybów na powierzchni każdego ubitego kawałka mięsa.
Krok 7:
Pokrój pomidora w cienkie kółka, połóż plastry pomidora na każdym kotlecie z grzybami-ile zmieści się w zależności od wielkości.
Krok 8:
Nałóż siatkę majonezową na pomidory-z majonezem ser nie zamienia się w twardą skórkę, ale pozostaje dość miękki i elastyczny, dobrze cięty nożem.
Krok 9:
Drobno zetrzyj twardy ser. Przykryj powierzchnię kotletów startym serem.
Krok 10:
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez 20 minut, następnie zmniejsz ciepło do 150 stopni i piecz przez kolejne 15 minut.
Krok 11:
Podawaj kotlety natychmiast po wyjęciu z piekarnika, gorące, z dodatkiem lub bez, danie można podgrzać w kuchence mikrofalowej.
oprócz wieprzowiny możesz podać osobny dodatek z tłuczonych ziemniaków lub ryżu, aw wersji świątecznej - ze świeżymi warzywami.
zamiast świeżych możesz wziąć mrożone lub suszone grzyby (suszone będą potrzebne 5-6 razy mniej niż świeże). Mrożone grzyby można rozmrozić w dowolny dogodny sposób (na przykład w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie - patrz instrukcje dotyczące techniki) i spuścić płyn. Lub, jeśli ilość płynu w przepisie nie jest krytyczna, użyj bez rozmrażania. Suszone grzyby należy dobrze umyć, ponieważ nie są myte przed suszeniem, a następnie moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej 2-3 godziny.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g