pasztet z kurczaka domowej roboty
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Gotuj filet z kurczaka w osolonej wodzie do miękkości. Zachowaj bulion.
Krok 2:
Cebulę, marchewkę i czosnek obrać, pokroić na małe kawałki.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej mały kawałek masła.
Krok 4:
Smaż na nim warzywa przez około 5 minut.
Krok 5:
Pokrój mięso na małe kawałki.
Krok 6:
Zmiel orzechy włoskie w blenderze.
Krok 7:
W misce blendera do orzechów dodaj kurczaka i posiekaj.
Krok 8:
Rozłóż smażone warzywa.
Krok 9:
Wlej bulion i ubij wszystko razem, aż będzie gładkie.
Krok 10:
Na koniec dodaj sól, pieprz, gałkę muszkatołową (Opcjonalnie) i pozostałe masło. Ubijaj do uzyskania gładkiej, kremowej masy.
Krok 11:
Trzymaj gotowy pasztet w lodówce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g