skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Marynata.
Krok 2:
Przełóż czosnek przez prasę. Połącz majonez, olej roślinny, musztardę, czosnek i przyprawy.
Krok 3:
Wymieszaj wszystko.
Krok 4:
Przygotuj pozostałe składniki.
Krok 5:
Umyj wieprzowinę, osusz, pokrój na średnie kawałki.
Krok 6:
Włóż wieprzowinę do marynaty, dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 1-2 godziny.
Krok 7:
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.
Krok 8:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 9:
Dno i boki okrągłego naczynia do pieczenia wyłożyć podwójną warstwą folii i posmarować olejem roślinnym. Połóż plastry ziemniaków na dnie. Posyp solą i pieprzem.
Krok 10:
Rozłóż mięso równomiernie na wierzchu wraz z marynatą.
Krok 11:
Posyp tartym serem.
Krok 12:
Przykryj formę pokrywką z folii. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 minut, aby zrumienić ser.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal / 100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal / 100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal / 100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal / 100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 142 kcal/100g