ziemniaki z mięsem w folii

naczynia w folii mają nieopisany smak i aromat. Pieczenie czegoś w folii jest bardzo wygodne: nie ma potrzeby mycia naczyń po ugotowaniu. Ziemniaki z mięsem można również przygotować w porcjach, tworząc małe foliowe garnki na każdą porcję.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 11 g
tłuszcze 47 % 16 g
węglowodany 21 % 7 g
214 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Marynata.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przełóż czosnek przez prasę. Połącz majonez, olej roślinny, musztardę, czosnek i przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj wszystko.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przygotuj pozostałe składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj wieprzowinę, osusz, pokrój na średnie kawałki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż wieprzowinę do marynaty, dobrze wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 1-2 godziny.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj ser na grubej tarce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dno i boki okrągłego naczynia do pieczenia wyłożyć podwójną warstwą folii i posmarować olejem roślinnym. Połóż plastry ziemniaków na dnie. Posyp solą i pieprzem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż mięso równomiernie na wierzchu wraz z marynatą.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp tartym serem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Przykryj formę pokrywką z folii. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 40 minut. Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 15 minut, aby zrumienić ser.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal / 100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal / 100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal / 100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal / 100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g
  • Polędwica wieprzowa - 142   kcal/100g

Podobne przepisy