Adjika raw

chciałeś być ostry? Wypróbuj ten przepis! Wszystko z umiarem. Zawsze chciałem ugotować takie jedzenie jak adjika, aby można było je natychmiast spożyć bez przekręcania do słoików. Nie tak dawno temu w końcu znalazłem taki przepis kulinarny, a teraz z przyjemnością opowiem ci o sposobie przygotowania surowej adżiki.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 73 % 11 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

zaczynamy od uwolnienia słodkiej i ostrej papryki z łodyg, wycięcia z nich nasion, obierania czosnku, marchwi. Obieramy również jabłka i usuwamy z nich nasiona. Teraz wszystkie te składniki przewijamy w maszynce do mięsa. Można to zrobić dwa razy (zależy to od twojego pragnienia).

dobrze wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa, dodaj do powstałej masy koncentrat pomidorowy, drobno posiekany korzeń pietruszki, wlej 9% octu, sól do smaku i musztardę. wszystko dobrze wymieszaj. Nasza surowa Adjika jest gotowa. można go spożywać natychmiast po ugotowaniu. Po prostu nie przechowuj go dłużej niż trzy dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy