Adjika raw
skład / składniki
26
porcje:
metoda gotowania
zaczynamy od uwolnienia słodkiej i ostrej papryki z łodyg, wycięcia z nich nasion, obierania czosnku, marchwi. Obieramy również jabłka i usuwamy z nich nasiona. Teraz wszystkie te składniki przewijamy w maszynce do mięsa. Można to zrobić dwa razy (zależy to od twojego pragnienia).
dobrze wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa, dodaj do powstałej masy koncentrat pomidorowy, drobno posiekany korzeń pietruszki, wlej 9% octu, sól do smaku i musztardę. wszystko dobrze wymieszaj. Nasza surowa Adjika jest gotowa. można go spożywać natychmiast po ugotowaniu. Po prostu nie przechowuj go dłużej niż trzy dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Korzeń pietruszki - 49 kcal/100g