zielona papryka adjika z ziołami na zimę

ładny kolor, smak i zapach! Nikogo nie pozostawi obojętnym! Pietruszka i kolendra są po prostu pyszne w tej adjice! Prawdopodobnie wszystkie gospodynie domowe znają przepis kulinarny tradycyjnej adżiki, ale jestem pewien, że nie każdy z nas wie nawet o istnieniu zielonej adżiki. Wiem, jak to zrobić całkiem dobrze, a teraz, dla wszystkich, którzy chcą nauczyć się gotować to jedzenie, opowiem o sposobie jego przygotowania.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 78 % 7 g
37 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

zakładanie rękawic medycznych. Zaczynamy więc od dokładnego umycia wstępnie wybranej zielonej ostrej papryki. Następnie usuwamy łodygę i usuwamy wszystkie nasiona. Następnie przepuszczamy zieloną ostrą paprykę, obrany i umyty czosnek przez maszynkę do mięsa lub siekamy w blenderze.
teraz bierzemy zielenie, dokładnie je myjemy, drobno siekamy ostrym nożem. Możesz również przejść przez maszynę do mięsa lub zmielić w blenderze. Po tym wszystkim Dodaj do naszej przygotowanej masy sól do smaku, mieloną kolendrę, wszystko to bardzo dobrze wymieszaj. Teraz gotową adżikę przenosimy do wstępnie wysterylizowanych słoików i zamykamy pokrywkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy