zielona papryka adjika z ziołami na zimę
skład / składniki
26
porcje:
metoda gotowania
zakładanie rękawic medycznych. Zaczynamy więc od dokładnego umycia wstępnie wybranej zielonej ostrej papryki. Następnie usuwamy łodygę i usuwamy wszystkie nasiona. Następnie przepuszczamy zieloną ostrą paprykę, obrany i umyty czosnek przez maszynkę do mięsa lub siekamy w blenderze.
teraz bierzemy zielenie, dokładnie je myjemy, drobno siekamy ostrym nożem. Możesz również przejść przez maszynę do mięsa lub zmielić w blenderze. Po tym wszystkim Dodaj do naszej przygotowanej masy sól do smaku, mieloną kolendrę, wszystko to bardzo dobrze wymieszaj. Teraz gotową adżikę przenosimy do wstępnie wysterylizowanych słoików i zamykamy pokrywkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g