adjika z papryki

pikantne i pikantne. Dla prawdziwych smakoszy! Bardzo lubię gotować i jeść takie jedzenie jak adjika. Ale na równi z tym uwielbiam eksperymentować. W tradycyjnym znaczeniu adjika to mieszanka pomidorów, marchwi, słodkiej papryki i różnych przypraw. Oczywiście robię taką zimną przekąskę. Ale uwielbiam też inny bardzo ciekawy przepis kulinarny adjika z papryki. To danie jest bardzo interesujące, smaczne i umiarkowanie pikantne. Polecam każdej gospodyni przynajmniej raz spróbować go ugotować. W międzyczasie dzielę się z wami sposobem przygotowania tego prostego sosu.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
54 kcal
IG: 54 / 0 / 46

metoda gotowania

czas gotowania: 25 min

zaczynamy od tego, że dobrze myjemy wszystkie warzywa pod bieżącą wodą. Teraz obieramy czosnek, słodką paprykę i czerwoną gorzką paprykę z łodyg i usuwamy z nich nasiona. Następnie przekręć trzy te składniki przez maszynę do mięsa lub zmiel je w blenderze. Dodaj cukier, sól i ocet do powstałej słodko-pikantnej mieszanki, wszystko dokładnie wymieszaj., Następnie układamy je w dokładnie umytych i wysuszonych słoikach i hermetycznie je zatykamy. Adjika z pieprzu jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy