Słodka adjika z czosnkiem
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
zaczynamy od tego, że dobrze myjemy wszystkie warzywa pod bieżącą wodą. Teraz obieramy czosnek, słodką paprykę i czerwoną gorzką paprykę z łodyg i usuwamy z nich nasiona. Następnie przekręć trzy te składniki przez maszynę do mięsa lub zmiel je w blenderze. Dodaj cukier, sól i ocet do powstałej słodko-pikantnej mieszanki, wszystko dokładnie wymieszaj., Następnie układamy je w dokładnie umytych i wysuszonych słoikach i hermetycznie je zatykamy. Adjika z pieprzu jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g