azerbejdżańskie kutaby

proste przaśne ciasta z różnymi nadzieniami-szybkie i smaczne! Bardzo smaczne soczyste ciasta, musisz jeść natychmiast po ugotowaniu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 12 % 6 g
węglowodany 71 % 35 g
224 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować azerbejdżańskie kutaby z ziołami, weź produkty z listy: mąkę, wodę i sól do ciasta, zioła, ser, sól i pieprz do nadzienia.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Do nadzienia posiekaj warzywa, zetrzyj ser, sól, pieprz do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze wymieszaj, dodaj trochę oleju.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zrób proste ciasto z mąki, wody i soli. Odstaw na chwilę do fermentacji, a następnie rozwałkuj kiełbasę i pokrój na kawałki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwałkuj każdy kawałek bardzo cienko, praktycznie do przezroczystości. połóż nadzienie na jednej połowie, przykryj drugą i przyklej kutaby.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Usmaż kutaby na suchej patelni pod przykryciem, obracając po obu stronach.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ułóż gotowe kutaby w stos, smarując je masłem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj natychmiast z zapałem-z upałem z gorącą słodką herbatą. Smacznego!

azerbejdżańskie kutaby mogą mieć różne rozmiary-od dłoni do pół metra.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal / 100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal / 100g

Podobne przepisy