skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować azerbejdżańskie kutaby z ziołami, weź produkty z listy: mąkę, wodę i sól do ciasta, zioła, ser, sól i pieprz do nadzienia.
Krok 2:
Do nadzienia posiekaj warzywa, zetrzyj ser, sól, pieprz do smaku.
Krok 3:
Dobrze wymieszaj, dodaj trochę oleju.
Krok 4:
Zrób proste ciasto z mąki, wody i soli. Odstaw na chwilę do fermentacji, a następnie rozwałkuj kiełbasę i pokrój na kawałki.
Krok 5:
Rozwałkuj każdy kawałek bardzo cienko, praktycznie do przezroczystości. połóż nadzienie na jednej połowie, przykryj drugą i przyklej kutaby.
Krok 6:
Usmaż kutaby na suchej patelni pod przykryciem, obracając po obu stronach.
Krok 7:
Ułóż gotowe kutaby w stos, smarując je masłem.
Krok 8:
Podawaj natychmiast z zapałem-z upałem z gorącą słodką herbatą. Smacznego!
azerbejdżańskie kutaby mogą mieć różne rozmiary-od dłoni do pół metra.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal / 100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal / 100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal / 100g