skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki do gotowania. Chleb pita potrzebuje cienkiej pszenicy, która łatwo się zgina i nie kruszy się w tym samym czasie. Ser można wziąć do smaku. Biorę świeże zioła koperkowe, ale można wziąć pietruszkę lub mieszankę pietruszki i koperku. Jajka należy najpierw ugotować: umieścić jajka w zimnej wodzie, podpalić i gotować z umiarkowanym gotowaniem przez około 10 minut, a następnie schłodzić jajka w zimnej wodzie.
Krok 2:
Wstępnie ugotowane i schłodzone jajka obrać i zetrzeć na średniej tarce. Ser wyjąć z opakowania i zetrzeć na grubej tarce. Opłucz świeże koperek pod bieżącą zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. W głębokiej misce wymieszaj starte jajka, ser i posiekany koperek. W razie potrzeby (jeśli ser nie jest zbyt słony) posolić mieszaninę.
Krok 3:
Ułóż Arkusze pita na stole i pokrój w paski. Połóż nadzienie na krawędziach paska pita.
Krok 4:
Złóż krawędź, tworząc trójkąt. Składając chleb pita na całej długości w trójkąt, Ukryj nadzienie w chlebie pita.
Krok 5:
Tworzą zgrabne, gęste Trójkąty, które dobrze trzymają nadzienie w środku. Możesz dowolnie zwijać chleb pita-tuby, koperty lub Trójkąty.
Krok 6:
Umieść patelnię do smażenia na średnim ogniu, wlej olej roślinny (części) i podgrzej. Umieść kilka kopert na patelni i smaż z obu stron na złoty kolor.
Krok 7:
Gotowe kanapki z serem pita podawaj na gorąco lub schłodzone. Przygotowane na śniadanie takie koperty bardzo go rozjaśnią.
kanapki z chlebem pita są pyszne, z chrupiącą skórką i stopionym serem w środku. Takie kanapki można z powodzeniem podawać na śniadanie lub zabrać ze sobą do pracy lub w podróż - niezawodnie trzymają nadzienie w środku. Jedyne, co mi się wydawało, to trochę suche. Myślę, że to z powodu wybranego sera. Aby tego uniknąć, myślę, że możesz włożyć do nadzienia bardziej miękki ser lub dodać śmietanę lub majonez, aby uzyskać delikatniejszą konsystencję.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g