kanapki z serem pita na patelni

pyszne chrupiące kanapki pita z nadzieniem serowym. Proste pyszne kanapki można przygotować nie tylko z chleba, ale także z chleba pita. Smażenie chleba pita na patelni daje chrupiącą skórkę z pysznym miękkim nadzieniem serowym w środku.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 14 g
tłuszcze 29 % 15 g
węglowodany 44 % 23 g
288 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki do gotowania. Chleb pita potrzebuje cienkiej pszenicy, która łatwo się zgina i nie kruszy się w tym samym czasie. Ser można wziąć do smaku. Biorę świeże zioła koperkowe, ale można wziąć pietruszkę lub mieszankę pietruszki i koperku. Jajka należy najpierw ugotować: umieścić jajka w zimnej wodzie, podpalić i gotować z umiarkowanym gotowaniem przez około 10 minut, a następnie schłodzić jajka w zimnej wodzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wstępnie ugotowane i schłodzone jajka obrać i zetrzeć na średniej tarce. Ser wyjąć z opakowania i zetrzeć na grubej tarce. Opłucz świeże koperek pod bieżącą zimną wodą, osusz i drobno posiekaj. W głębokiej misce wymieszaj starte jajka, ser i posiekany koperek. W razie potrzeby (jeśli ser nie jest zbyt słony) posolić mieszaninę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ułóż Arkusze pita na stole i pokrój w paski. Połóż nadzienie na krawędziach paska pita.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Złóż krawędź, tworząc trójkąt. Składając chleb pita na całej długości w trójkąt, Ukryj nadzienie w chlebie pita.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tworzą zgrabne, gęste Trójkąty, które dobrze trzymają nadzienie w środku. Możesz dowolnie zwijać chleb pita-tuby, koperty lub Trójkąty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść patelnię do smażenia na średnim ogniu, wlej olej roślinny (części) i podgrzej. Umieść kilka kopert na patelni i smaż z obu stron na złoty kolor.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Gotowe kanapki z serem pita podawaj na gorąco lub schłodzone. Przygotowane na śniadanie takie koperty bardzo go rozjaśnią.

kanapki z chlebem pita są pyszne, z chrupiącą skórką i stopionym serem w środku. Takie kanapki można z powodzeniem podawać na śniadanie lub zabrać ze sobą do pracy lub w podróż - niezawodnie trzymają nadzienie w środku. Jedyne, co mi się wydawało, to trochę suche. Myślę, że to z powodu wybranego sera. Aby tego uniknąć, myślę, że możesz włożyć do nadzienia bardziej miękki ser lub dodać śmietanę lub majonez, aby uzyskać delikatniejszą konsystencję.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy