duszone żeberka w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Żeberka myjemy, kroimy na segmenty, wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i solą, odstawiamy na 20-30 minut.
2. Żeberka wkładamy do miski multicookera, podlewamy oliwą z oliwek, smażymy na złoty kolor za pomocą programu "smażenie".
3. Następnie zmieniamy tryb na "duszenie", wlewamy trochę wody i kontynuujemy gotowanie żeber przez 25 minut, mieszamy kilka razy podczas gotowania.
cóż, okazało się po prostu idealne!
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g