duszone żeberka w powolnej kuchence

Zaskocz swoją rodzinę pysznymi potrawami, gotuj bez zawracania sobie głowy! Duszone żeberka w powolnej kuchence są tak pachnące i apetyczne, że proszą o próbę! Przyprawy do mięsa można wziąć do smaku, lepiej, jeśli są ostre. Jako dodatek ziemniaki są idealne w każdej kulinarnej interpretacji: smażone, gotowane, pieczone itp.
AntypAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 14 g
tłuszcze 67 % 28 g
węglowodany 0 % 0 g
303 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Żeberka myjemy, kroimy na segmenty, wkładamy do miski, posypujemy przyprawami i solą, odstawiamy na 20-30 minut.

2. Żeberka wkładamy do miski multicookera, podlewamy oliwą z oliwek, smażymy na złoty kolor za pomocą programu "smażenie".

3. Następnie zmieniamy tryb na "duszenie", wlewamy trochę wody i kontynuujemy gotowanie żeber przez 25 minut, mieszamy kilka razy podczas gotowania.

cóż, okazało się po prostu idealne!

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Żeberka wieprzowe - 321   kcal/100g

Podobne przepisy