skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki według listy. Lepiej jest wziąć młodą wieprzowinę i polędwicę. Mięso myjemy, kroimy w cienkie paski, jeszcze raz myjemy i suszymy na ręczniku papierowym.
Krok 2:
Włóż mięso do miski, wlej sos teriyaki, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, ostry mielony pieprz i sól. Wymieszaj, pozostaw mięso do marynowania na pół godziny.
Krok 3:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj na koreańskich sałatkach. Jeśli nie ma takiego urządzenia, odpowiednia jest również zwykła Tarka.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój w paski, pióra lub kostki, jak chcesz.
Krok 5:
Umyj paprykę, Wytnij łodygę z nasionami. Pokrój miąższ w paski.
Krok 6:
Oberżyny myjemy, kroimy w paski, wkładamy do głębokiej miski, solimy i mielimy rękami kawałki warzyw solą, odstawiamy na 20 minut. Po określonym czasie wyciśnij uwolniony sok, aby usunąć specyficzną gorycz. Cukinię myjemy, myjemy i kroimy w kostkę.
Krok 7:
Wlej olej roślinny na patelnię. Rozgrzewamy go. Przenieś ugotowane mięso na patelnię, wlej resztki marynaty do mięsa, smaż na złoty kolor. Smażyć przez około 15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając łopatką.
Krok 8:
Wyślij gotowane warzywa do mięsa na patelnię. Mieszać. Smażyć przez około 10 minut.
Krok 9:
Równolegle gotuj makaron udon, aż będzie gotowy. Wlej wodę do rondla, Posol ją, gdy woda się zagotuje, włóż makaron. Gotuj na średnim ogniu przez około 8 minut, aż będzie Al-Dente. Wrzuć makaron do durszlaka, pozwól wodzie całkowicie spłynąć.
Krok 10:
Przenieś makaron na patelnię z mięsem i warzywami. Wlej sos teriyaki, dodaj ostrą paprykę i sól do smaku. Wymieszaj i smaż je razem przez około 5 minut na średnim ogniu.
Krok 11:
Danie jest gotowe. Podawaj makaron udon z wieprzowiną i warzywami do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g