skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oto wszystkie niezbędne składniki
Krok 2:
Cebulę kroimy w cienkie półpierścienie i układamy na dnie naczynia do pieczenia
Krok 3:
Umyj wieprzowinę, dobrze osusz ręcznikami papierowymi i wykonaj głębokie nacięcia o grubości 1,5 - 2 cm
Krok 4:
Solim
Krok 5:
Perchim
Krok 6:
Dodaj przyprawy do smaku - dziś wybrałam suchy rozmaryn
Krok 7:
Przełóż czosnek przez prasę lub trzy na drobnej tarce
Krok 8:
Dobrze pocieramy mięso ze wszystkich stron solą, pieprzem i przyprawami i rozprowadzamy na cebuli
Krok 9:
Napełnij wszystko piwem-Zajęło mi to około 250 ml
Krok 10:
Przykryj folią i wyślij do piekarnika w 180 stopniach na 1,5 godziny
Krok 11:
Po określonym czasie wyjmujemy mięso z piekarnika i usuwamy folię, wracamy do piekarnika na kolejne 15 minut, aby mięso się zrumieniło
Krok 12:
Po określonym czasie nasza wieprzowina na piwie jest gotowa
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g