Grill w grillu wieprzowym

Brak grilla? Nie ma znaczenia! Zapewniony jest pyszny kebab! Dla mieszkańców grill powietrzny jest prawdziwym zbawieniem, gdy nie ma czasu na wyjście na łono natury. Szaszłyki w grillu powietrznym znacznie różnią się od tego, co piecze się w piekarniku i na lepsze. Być może jedyne, czego mu brakuje, to zapach mgły.
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 43 % 6 g
tłuszcze 50 % 7 g
węglowodany 7 % 1 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić grill w grillu wieprzowym? Do przygotowania tego dania nadaje się dowolny miąższ wieprzowy bez kości, odpowiedni do pieczenia lub smażenia. Umyj mięso pod bieżącą wodą i pokrój na porcje. Kawałki grilla w grillu powietrznym powinny być nieco mniejsze niż na grillu na grillu, aby miał czas na gotowość.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przełóż wieprzowinę do miski. Obierz cebulę i pokrój w pierścienie. Nie wyobrażam sobie grilla bez cebuli w marynacie. Ale oczywiście, jeśli go nie kochasz, po prostu go nie dodawaj!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj swoje ulubione przyprawy i przyprawy odpowiednie do grilla, z wyjątkiem soli! Jest na samym końcu, przed smażeniem. Używam chmielu suneli, liści laurowych i gotowej przyprawy do grilla. Z gotowymi przyprawami uważaj: często mają sól w składzie i istnieje duże ryzyko, a następnie przesolić danie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj mięso i przyprawy, jakby lekko ugniatając kawałki wieprzowiny rękami. Najlepiej zrobić to w jednorazowych rękawiczkach.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Napełnij szaszłyki gazowaną wodą mineralną, aby wszystkie kawałki znalazły się w wodzie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż mały płaski talerz bezpośrednio na mięsie i ustaw ciężki ucisk na wierzchu. W tej formie Kebab powinien stać w lodówce przez co najmniej dwie godziny. Ogólnie rzecz biorąc, im dłużej jest marynowany, tym smaczniejszy będzie. Zwykle marynuję mięso rano, a wieczorem jest gotowe do smażenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posolić szaszłyki i posadzić mięso na specjalnych metalowych szpikulcach dołączonych do grilla powietrznego. Ułóż je na wysmarowanym olejem słonecznikowym środkowym ruszcie. Cebula może być również używana, jeśli ją kochasz. Grilluj szaszłyki w temperaturze 205 stopni na średnim dmuchaniu przez 20 minut. po 10 minutach Odwróć szaszłyki szczypcami. Nigdy nie używałem drewnianych szaszłyków do grilla powietrznego. Ale jeśli namoczysz je w wodzie (aby się nie paliły), możesz spróbować.

wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze. Jak określić temperaturę smażenia i wybrać najlepszy olej do smażenia, a który lepiej nie używać w ogóle, przeczytaj tutaj .

czas gotowania i parametry, takie jak temperatura i dmuchanie, mogą się znacznie różnić w zależności od producenta frytek powietrznych. Skoncentruj się na swoim urządzeniu, a także na wyglądzie grilla: powinien być dobrze zrumieniony, nie palić się i nie wysychać.

podawaj szaszłyki ze świeżymi warzywami i sosem pomidorowym.

smacznego!

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.

przebij mięso nożem: jeśli nóż łatwo wchodzi i płynie jasny sok, jest gotowy, jeśli sok jest różowy lub czerwony - musisz kontynuować gotowanie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Woda mineralna - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Szynka wieprzowa - 261   kcal/100g

Podobne przepisy