skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby papryka na ogniu okazała się szczególnie smaczna, musisz wybrać wysokiej jakości owoce. Paprykę można wziąć wielokolorową - dzięki temu danie będzie zabawniejsze i jaśniejsze. Oczywiście preferowane powinny być mięsiste owoce.
2. Wybraną paprykę myjemy pod bieżącą wodą. Jeśli owoce są duże, przecinamy je na pół, usuwamy rdzeń z nasionami. Średnie owoce i te mniejsze można pozostawić w całości.
3. Umieść warzywa na ruszcie grilla. Zainstaluj ruszt na grillu. Ważne jest, aby rozgrzane węgle były już przygotowane w grillu, ale w żadnym wypadku nie płomień ognia!
4. Smażyć paprykę przez około 3-5 minut z każdej strony, aż będzie gotowa. Jeśli dostępne są różne odmiany, mogą być przygotowywane na różne sposoby: niektóre szybciej, inne dłużej. Tutaj musisz uważnie monitorować proces i usuwać bardziej miękkie i delikatne owoce na czas.
5. Przygotuj sos pieprzowy. Wlej sok z cytryny i sos sojowy do małej miski. Tutaj dodajemy oliwę z oliwek. Mieszać. W razie potrzeby do sosu można dodać posiekany czosnek.
6. Jeszcze ciepłe warzywa podlewamy dressingiem, odstawiamy na kilka minut do namoczenia w sosie.
oliwa z oliwek nie powinna być zastępowana żadnymi innymi roślinami, ponieważ to oliwa z oliwek jest najbardziej odpowiednia. Szczególnie wegetarianie ucieszą się z tego dania,ale przekonani mięsożercy również nie odmówią porcji parującej aromatycznej papryki!
smacznego! Jedz dla zdrowia i przyjemności! Miłego i produktywnego wypoczynku na świeżym powietrzu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g