skład / składniki
metoda gotowania
aby przygotować to danie, namocz jęczmień perłowy przez noc. Grzyby należy również przygotować, a mianowicie dokładnie umyć i sprawdzić, czy nie ma owadów, pokroić na duże kawałki i gotować przez 40 minut, spuszczając wodę, spłukując grzyby pod bieżącą wodą i dobrze ściskając. Nie zaniedbuj tego etapu, ponieważ nie można wykonać linii bez obróbki wstępnej.
z jęczmienia perłowego należy również spuścić płyn, w którym został namoczony, a następnie spłukać płatki i pozostawić do wyschnięcia.
właściwie gotowanie potrawy:
1. Obierz cebulę, a następnie pokrój ją na średnie kawałki.
2. Pokrój umyty i wysuszony seler na małe kawałki.
3. Teraz przygotowane warzywa należy smażyć, dobrze podgrzewając patelnię olejem roślinnym.
4. Włóż grzyby, kontynuuj gotowanie razem, mieszając przez 7-10 minut.
5. Dodaj kaszę, masło, przyprawy i sól. Wszystko dobrze wymieszaj.
6. Umieść zawartość patelni w naczyniu do pieczenia, wlej gorącą wodę, aby wszystko było pokryte płynem. Poziom wody powinien być o około 1,5 cm wyższy niż poziom zboża.
7. Umieść formę przykrytą folią w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni na 40 minut (aż płatki będą gotowe). Wyłącz ogrzewanie i przytrzymaj gotowe danie w chłodzącym piekarniku przez kolejne 25 minut, po czym można je podawać ze świeżymi warzywami i ziołami, ulubionym sosem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Grzyby - 24 kcal/100g