naleśniki z twarogiem Klasyczne
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
rozetrzyj jaja kurze cukrem i solą, dodaj połowę mleka i przesianą mąkę. Dobrze wymieszaj, dodaj pozostałe mleko i olej roślinny. Wymieszaj wszystkie składniki do jednorodnej konsystencji. Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni bez oleju tylko z jednej strony. Układamy je w stos z opiekaną stroną do góry.
teraz robimy nadzienie. Wymieszaj twaróg z żółtkami i zmiękczonym masłem. Dokładnie wymieszaj składniki nadzienia. Rozłóż łyżkę nadzienia na środku każdego naleśnika i zwiń je kopertami lub rolkami.
smażyć naleśniki z twarogiem i rodzynkami na rozgrzanym maśle z jednej strony na małym ogniu. Następnie odwróć naleśniki i przykryj pokrywką. Ogrzewamy je przez 5 minut. Naleśniki z twarogiem są gotowe, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal / 100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g