skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Filet z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy w osolonej wodzie na średnim ogniu, wystarczy gotować przez 25 minut. Odcedź bulion lub użyj go do przygotowania innych potraw, drobno posiekaj schłodzony filet z kurczaka nożem.
Krok 2:
Grzyby do tej sałatki można użyć dowolnego smaku i obecności: pieczarki leśne lub gotowane, smażone lub marynowane. Z marynowanymi grzybami sałatka smakuje ciekawiej. Marynowane grzyby leśne myjemy pod bieżącą wodą, pozwalamy płynowi całkowicie spłynąć, drobno kroimy grzyby nożem.
Krok 3:
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Jeśli cebula wydaje się zbyt gorzka, można ją marynować lub zalać wrzącą wodą.
Krok 4:
Drugi sposób jest prostszy, ale nie mniej skuteczny. Włóż posiekaną cebulę do głębokiej miski i zalej wrzącą wodą, pozostaw na kilka minut, spuść wodę.
Krok 5:
Twardy ser może być używany dowolnego rodzaju do smaku i pożądania, najważniejsze jest to, że nie jest miękki. Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 6:
Moje jaja kurze, włóż do rondla, zalej wodą i gotuj na twardo, gotuj jaja kurze na średnim ogniu przez około 20 minut. Lepiej posolić wodę, aby były dobrze oczyszczone ze skorupy. Spuść wodę, napełnij je zimną wodą, ostudź, Wyczyść.
Krok 7:
Oddziel białka od żółtek, każde z nich pocieramy osobno na średniej tarce.
Krok 8:
Umyj pióro zielonej cebuli, wysusz i drobno posiekaj nożem. Rozłóż sałatkę warstwami, możesz przez pierścień kulinarny lub po prostu na talerzu.
Krok 9:
Pierwsza warstwa to rozdrobniony filet z kurczaka. Smarujemy go majonezem. Posyp posiekanymi marynowanymi grzybami na wierzchu. Ponownie warstwa majonezu.
Krok 10:
Posyp startym twardym serem, cienką warstwą majonezu. Zaczynamy układać sałatkę. W środku wlej starte żółtko jaja kurzego, wokół wiewiórek. Wykonujemy pień brzozy ze strużki majonezu przez strzykawkę do ciasta. Liście brzozy można ułożyć posiekanym, umytym piórkiem zielonej cebuli. Paski na pniu brzozy można wykonać z czarnych oliwek lub kawałka czarnego chleba. Sałatka jest gotowa. Pozwól mu namoczyć się w lodówce i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Pieczarki marynowane - 12 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g