klasyczna zupa pomidorowa gazpacho

hiszpańska zupa jest niezbędna latem! Orzeźwiający i orzeźwiający! Wszyscy wiedzą, że gazpacho to hiszpańska zupa. Ale nikt (z wyjątkiem Hiszpanów, oczywiście!) nie wie, jak go ugotować)) w sieci opublikowano niewyobrażalną liczbę przepisów na to pikantne pyszne obfite hiszpańskie jedzenie, zaproponowano wiele opcji, autorzy opcji twierdzą, że to jego przepis kulinarny jest najbliższy oryginałowi. Nie biorę niczego do powiedzenia - fatalna sprawa) chcę tylko powiedzieć, jak gotuję klasyczną zupę gazpacho.
KateriNNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 70 % 7 g
54 kcal
IG: 71 / 29 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
głównym składnikiem są pomidory-blanszujemy, usuwamy skórę, kroimy i wysyłamy do blendera. Obieramy ogórek, cebulę, paprykę, czosnek – wysyłamy tam. Chleb zanurzamy w wodzie, rozkładamy na kawałki-w blenderze. W ten sposób szlifujemy wszystko. Posyp oliwą z oliwek, wyciśnij sok z cytryny, sól, pieprz (na pewno dużo pieprzu!), dokładnie wymieszaj. Wzywamy wszystkich do stołu, dopiero wtedy wyjmujemy pokruszony lód, dodajemy go do gazpacho.
tak tanio, szybko, sycąco, smacznie i orzeźwiająco!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g

Podobne przepisy