Sałatka z młodej kapusty z kiełbasą i zieloną cebulą
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
aby wymieszać sałatkę, bierzemy odpowiednie Głębokie suche naczynie i wkładamy do niego wszystkie przygotowane składniki:
1. Drobno posiekaj kapustę, trzy duże marchewki.
2. Drobno posiekaj zieloną cebulę, koperek lub inne warzywa.
3. Ogórki i kiełbasę kroimy w małe kostki.
4. Dodaj zielony groszek w puszkach.
5. Sałatkę doprawiamy majonezem tuż przed podaniem. Możesz użyć śmietany lub jogurtu. Dobrze wymieszaj.
sałatka jest gotowa, podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Młoda kapusta - 27 kcal/100g