Pizza minuta na patelni szybka i prosta klasyczna

pyszna przekąska w pośpiechu, gdy goście są na wyciągnięcie ręki! Pizza minuta na patelni jest tak szybka i łatwa, że gotuje się w kilka minut. Produkty dla niej potrzebują klasycznych, najbardziej konwencjonalnych, można je znaleźć w każdej lodówce. Pomoże, gdy potrzebujesz obficie i smacznie nakarmić rodzinę lub gości.
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 11 g
tłuszcze 37 % 15 g
węglowodany 37 % 15 g
246 kcal
IG: 27 / 0 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę na patelni? Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta na pizzę. Przygotuj jedzenie. Z podanej ilości wyjdą dwie cienkie pizze o średnicy 20 centymetrów. Weź śmietanę 20% tłuszczu, jajka kategorii C1. Jak zrobić ciasto? Weź dużą miskę, wbij do niej jajka. Ubij je mikserem lub trzepaczką, aż będą puszyste i gładkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól, śmietanę, proszek do pieczenia i przesianą mąkę do jajek. Ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia. Przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj masę trzepaczką, aż będzie gładka. Możesz użyć miksera, możesz trzepaczką. Masa powinna okazać się jak naleśniki, to znaczy dość gęsta, a nie płynna. Pozostaw ciasto na 10 minut, w tym czasie mąka wchłonie cały płyn, a ciasto osiągnie pożądaną konsystencję. Jeśli nabierasz ciasto łyżką, nie powinno z niego spływać, ale powoli spadać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podczas zaparzania ciasta przygotuj nadzienie. Jak zrobić nadzienie? Zetrzyj ser na grubej tarce, pokrój kiełbaski w plasterki lub owalne kawałki, jak na zdjęciu. Ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, taki jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi. Zamiast kiełbasek możesz wziąć inne wędliny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej olej roślinny na patelni i lekko usmaż kiełbaski z obu stron na średnim ogniu. Ten krok można pominąć, ale bardziej podobała mi się pizza z smażonymi kiełbaskami.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieść patelnię, na której będziesz smażyć pizzę, na małym ogniu i lekko posmaruj bezwonnym olejem roślinnym. Rozłóż na nim połowę ciasta i równomiernie rozprowadź drewnianą szpatułką.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na wierzch posmaruj ciasto keczupem i posyp przyprawami. Użyłam mieszanki przypraw & quot; do pizzy & quot;, ale można wziąć suszoną bazylię lub oregano, które są idealne do tego dania. Wziąłem domowy ketchup, który latem zamknąłem ze świeżych pomidorów. Jeśli chcesz dodatkowo umieścić pomidory, najpierw usuń z nich nasiona wraz z soczystą częścią, aby ciasto nie zamoczyło się.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ułóż kiełbaski na cieście.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posyp obficie półfabrykat do pizzy twardym serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu przez 8 minut. Ze względu na to, że warstwa ciasta jest cienka, pizza będzie miała czas na dobre upieczenie, ser się stopi, a danie będzie całkowicie gotowe do spożycia. W ten sam sposób przygotuj drugą pizzę. Podawaj pizzę na gorąco, pokrojoną na porcje. Smacznego!

jeśli Pizza ostygnie, zawsze można ją podgrzać w kuchence mikrofalowej, aby ser ponownie się stopił. Gorąca pizza jest o wiele smaczniejsza niż zimna.

pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.

odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .

keczup w tym przepisie można zastąpić koncentratem pomidorowym, pomidorami we własnym soku lub świeżymi pomidorami. Umieść wybrany składnik do smaku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g

Podobne przepisy