skład / składniki
metoda gotowania
Twój Piknik nabierze orientalnych nut dzięki obfitemu kebab jagnięcy lulia który można grillować lub grillować. Do tego przepisu potrzebujemy miąższu młodej jagnięciny. Bierzemy łopatkę jagnięcą i wycinamy z niej całą miazgę. Spłucz i przepuść przez maszynę do mięsa. Obieramy cebulę, myjemy, dokładnie myjemy również olej z ogona i razem ze smalcem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Sól, pieprz, dodaj Reyhan i sumak i dobrze wymieszaj. Następnie wkładamy mięso mielone do lodówki na pół godziny. Następnie musisz uformować kebab z mielonego mięsa w postaci grubych kiełbasek. Następnie nawlecz nasze kiełbasy na szaszłyki i usmaż je na grillu lub grillu. Ten posiłek najlepiej podawać z chlebem pita lub ze świeżymi sałatkami. Lula-kebab to danie wywodzące się z kuchni arabskiej. Ponieważ każdy kucharz ma swój własny przepis na kebab i oczywiście każdy z nich ma swoją nazwę. Ten przepis, który Ci pokazaliśmy, nazywa się grillem "Lovely Layla". Życzymy smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sumak - 298 kcal/100g