kutaby z mięsem

nie jest trudno to zrobić, gawno - cienko rozdrobnić ciasto. Ciasta są bardzo smaczne, soczyste. Wspaniałe soczyste ciasta, musisz jeść natychmiast po ugotowaniu.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 8 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 62 % 28 g
230 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W przypadku kutabów z mięsem weź mieloną wołowinę lub jagnięcinę, cebulę, sól.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść przaśne ciasto z wody, soli i mąki. Włóż go do torby, aby zwiotczał i fermentował.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól do mielonego mięsa,

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zmielony czarny pieprz i trochę wody w razie potrzeby. Mięso mielone powinno być lekko płynne.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwałkuj tortille bardzo cienko z ciasta, połóż mięso mielone na połowie, rozprowadzając je. Przyklej krawędzie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Grilluj kutaby z mięsem na suchej patelni z obu stron,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykrywanie pokrywką. Puchną lekko, a potem opadają.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe kutaby z mięsem posmaruj kawałkiem masła. Podawaj natychmiast z gorącą herbatą.

kutaby z mięsem-bardzo smaczne, soczyste, apetyczne! Podczas smażenia dzieci nie odchodzą od pieca.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g

Podobne przepisy