kutaby z mięsem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W przypadku kutabów z mięsem weź mieloną wołowinę lub jagnięcinę, cebulę, sól.
Krok 2:
Zagnieść przaśne ciasto z wody, soli i mąki. Włóż go do torby, aby zwiotczał i fermentował.
Krok 3:
Dodaj sól do mielonego mięsa,
Krok 4:
Zmielony czarny pieprz i trochę wody w razie potrzeby. Mięso mielone powinno być lekko płynne.
Krok 5:
Rozwałkuj tortille bardzo cienko z ciasta, połóż mięso mielone na połowie, rozprowadzając je. Przyklej krawędzie.
Krok 6:
Grilluj kutaby z mięsem na suchej patelni z obu stron,
Krok 7:
Przykrywanie pokrywką. Puchną lekko, a potem opadają.
Krok 8:
Gotowe kutaby z mięsem posmaruj kawałkiem masła. Podawaj natychmiast z gorącą herbatą.
kutaby z mięsem-bardzo smaczne, soczyste, apetyczne! Podczas smażenia dzieci nie odchodzą od pieca.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g