skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Myjemy cukinię, obieramy marchewki, kroimy warzywa w cienkie paski, wygodnie jest to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw lub koreańskiej tarki do warzyw. Jeśli cukinia nie jest młoda, skórę należy obrać. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, a także kroimy w cienkie paski, ale już za pomocą noża.
2. Rozłóż przygotowane warzywa na patelni, wlej olej słonecznikowy, Wyślij do ognia, smaż przez 7 minut. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do patelni do warzyw.
3. Włóż makaron do miski i zalej wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut, a następnie włóż do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć i wyślij do warzyw. Wlać sos sojowy, gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, a następnie zdjąć z ognia, przykryć pokrywką, pozostawić na 10 minut.
danie jest gotowe, jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Chiński makaron instant - 46 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g