makaron z warzywami po chińsku

Mega zdrowe chińskie danie warzywne! Makaron z warzywami w języku chińskim należy do kategorii zdrowego i satysfakcjonującego posiłku. Makaron fasolowy jest bogaty w błonnik, dlatego wskazane jest włączenie takich produktów do diety. Możesz uzupełnić danie mięsem do woli, ale niezależnie od tego będzie również dość satysfakcjonujące.
tusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 30 % 6 g
węglowodany 60 % 12 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

1. Obierz cebulę, pokrój w cienkie półpierścienie. Myjemy cukinię, obieramy marchewki, kroimy warzywa w cienkie paski, wygodnie jest to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw lub koreańskiej tarki do warzyw. Jeśli cukinia nie jest młoda, skórę należy obrać. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, a także kroimy w cienkie paski, ale już za pomocą noża.

2. Rozłóż przygotowane warzywa na patelni, wlej olej słonecznikowy, Wyślij do ognia, smaż przez 7 minut. Obierz czosnek, przepuść przez prasę, dodaj do patelni do warzyw.

3. Włóż makaron do miski i zalej wrzącą wodą, pozostaw na 5 minut, a następnie włóż do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć i wyślij do warzyw. Wlać sos sojowy, gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, a następnie zdjąć z ognia, przykryć pokrywką, pozostawić na 10 minut.

danie jest gotowe, jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Chiński makaron instant - 46   kcal/100g
  • Młoda cukinia - 24   kcal/100g

Podobne przepisy