roladki wieprzowe z serem na patelni

proste, obfite i smaczne danie w 40 minut, na wakacje! Roladki wieprzowe z serem na patelni można przygotować na rodzinny obiad lub kolację. Z nadzieniem możesz eksperymentować według własnych upodobań, dodając zioła, przyprawy, warzywa, orzechy.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 16 g
tłuszcze 61 % 27 g
węglowodany 2 % 1 g
305 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułki wieprzowe z serem na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do gotowania można użyć dowolnej części wieprzowiny bez kości, ale najwygodniej jest użyć węglanu. Wybierz ser według własnego gustu. To on nada potrawie główny smak.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój mięso na porcje i ubij z obu stron młotkiem kuchennym. Posyp solą i przyprawami. Dodając sól, pamiętaj, że majonez doda soli do mięsa. W zależności od zasolenia majonezu sól może nie być potrzebna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W osobnej misce wymieszaj majonez z musztardą i posiekanym czosnkiem, a powstały sos posmaruj mięso cienką warstwą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ser pokroić w kostkę, ułożyć na krawędzi mięsa i zawinąć w bułkę. Więc uformuj wszystkie bułki mięsne. Jeśli kawałki mięsa są małe, zabezpiecz rolki wykałaczkami. Moje rolki są dobrze skręcone, więc nie naprawiłem ich.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do smażenia użyj wygodnej szerokiej patelni. Rozgrzej go do gorącego stanu i wlej olej roślinny. Ułóż bułki mięsne szwem w dół, smaż je na złoty kolor ze wszystkich stron.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obróć je równomiernie na różne strony. Następnie dodaj trochę gorącej wody do bułek i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podczas duszenia ser stopi się, a część spłynie na patelnię. Bułki będą nadal duszone i przyjemnie nasycone smakiem i aromatem. Połóż gotowe bułki mięsne na talerzu i podawaj. Smacznego!

ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy. 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy