skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułki wieprzowe z serem na patelni? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do gotowania można użyć dowolnej części wieprzowiny bez kości, ale najwygodniej jest użyć węglanu. Wybierz ser według własnego gustu. To on nada potrawie główny smak.
Krok 2:
Pokrój mięso na porcje i ubij z obu stron młotkiem kuchennym. Posyp solą i przyprawami. Dodając sól, pamiętaj, że majonez doda soli do mięsa. W zależności od zasolenia majonezu sól może nie być potrzebna.
Krok 3:
W osobnej misce wymieszaj majonez z musztardą i posiekanym czosnkiem, a powstały sos posmaruj mięso cienką warstwą.
Krok 4:
Ser pokroić w kostkę, ułożyć na krawędzi mięsa i zawinąć w bułkę. Więc uformuj wszystkie bułki mięsne. Jeśli kawałki mięsa są małe, zabezpiecz rolki wykałaczkami. Moje rolki są dobrze skręcone, więc nie naprawiłem ich.
Krok 5:
Do smażenia użyj wygodnej szerokiej patelni. Rozgrzej go do gorącego stanu i wlej olej roślinny. Ułóż bułki mięsne szwem w dół, smaż je na złoty kolor ze wszystkich stron.
Krok 6:
Obróć je równomiernie na różne strony. Następnie dodaj trochę gorącej wody do bułek i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut.
Krok 7:
Podczas duszenia ser stopi się, a część spłynie na patelnię. Bułki będą nadal duszone i przyjemnie nasycone smakiem i aromatem. Połóż gotowe bułki mięsne na talerzu i podawaj. Smacznego!
ważne! niewłaściwie dobrana patelnia może zepsuć nawet najlepszy przepis. Przeczytaj wszystkie szczegóły, jak wybrać idealną patelnię do różnych potraw tutaj .
lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
oprócz wieprzowiny w tym daniu można użyć dowolnego innego mięsa. Pamiętaj, że czas gotowania, a także smak i kaloryczność potrawy ulegną zmianie. Na przykład wołowina gotuje się dłużej niż wieprzowina, podczas gdy filet z kurczaka lub indyk jest mniejszy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g