skład / składniki
metoda gotowania
Wiele osób uwielbia koreańskie potrawy ze względu na ich niepowtarzalny smak i pikantność. Ten przepis jest nie mniej interesującym daniem znanym wszystkim warzywom-ziemniakom. Wszystko jest proste w procesie i uzyskuje się doskonały wynik.
1. Obieramy ziemniaki, myjemy. Pokrój bulwy w paski. Wlej olej na patelnię, Wyślij do ognia. Włóż ziemniaki do rozgrzanego oleju, smaż na złoty kolor. W tym procesie nie zapomnij mieszać.
2. Obierz czosnek, drobno posiekaj. Korzeń imbiru jest również obrany i pokrojony w małe kostki. Ziemniaki wyjmujemy na ręcznik papierowy i smażymy czosnek i imbir na pozostałym oleju.
3. Obierz cebulę, grubo posiekaj. Rozłóż na patelni, smaż dalej, aż cebula będzie przezroczysta.
4. Paprykę oczyszczamy z nasion, myjemy, suszymy. Przygotowaną paprykę kroimy na duże kawałki, wysyłamy po cebuli. Smażyć jeszcze kilka minut.
5. Na tym etapie dodajemy sól i cukier, a także sproszkowane chili. Wlej sos sojowy i keczup pomidorowy, dodaj trochę wody.
6. Rozłóż ziemniaki w powstałym sosie z warzywami. Mąkę kukurydzianą rozcieńczyć niewielką ilością wody, wlać na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
podawaj na gorąco lub na ciepło. W kuchni chińskiej takie ziemniaki są uzupełniane dodatkami z ryżu. Ale danie jest dość samowystarczalne, możesz podawać je samodzielnie.
smacznego! Jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g