kiełbaski w puree ziemniaczanym

urozmaicaj swoje zwykłe jedzenie-rozpal kiełbaski w puree ziemniaczanym! Kiełbaski nie są zbyt przydatnym produktem, zwłaszcza dla dzieci, ale to ich danie jest jednym z ich ulubionych. Od czasu do czasu cieszę się z nich - gotuję kiełbaski w puree ziemniaczanym. Oczywiście, jeśli gotujesz małe dzieci, nie musisz dodawać przypraw. Ogólnie rzecz biorąc, dla dorosłych takie danie będzie świetną kolacją.
olma7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 31 % 11 g
230 kcal
IG: 82 / 0 / 18

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Umyj, obierz ziemniaki. Gotuj w osolonej wodzie do miękkości, a następnie zetrzyj na puree.
2. Gdy ziemniaki trochę ostygną, rozbij w nich jajko.
3. Dodaj pieprz, w razie potrzeby dodaj więcej soli.
4. Zetrzyj twardy ser, dodaj do ziemniaków. Możesz obejść się bez sera, ale uważam, że smakuje lepiej, więc proponuję dodać.
5. Dodaj mąkę do pozostałych składników, wszystko dobrze wymieszaj. Masa powinna stać się gęstą, jednorodną konsystencją. Jeśli okaże się, że jest cienki, możesz dodać trochę więcej mąki.
6. Podziel ciasto na 6 części, każdą rozgnieć w tortilli - umieść kiełbasę na środku tych tortilli. Szczelnie przykryj kiełbasę ze wszystkich stron ciastem ziemniaczanym.
7. Wymieszaj pozostałą mąkę z przyprawami i zwiń każdy kęs ze wszystkich stron w tej mieszance.
8. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
9. Smaż każdą kiełbasę zawiniętą w puree, aż będzie apetyczna z czterech stron.
10. Połóż gotowe kiełbaski na ręczniku papierowym, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.

kiełbaski w puree ziemniaczanym są gotowe! Podawaj je na gorąco, posypane świeżymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy