Kamdicha

Koreańska sałatka w domu! Bardzo proste i smaczne! Kamdicha to koreańska sałatka, której nie można odmówić! Składniki są bardzo proste, filet z kurczaka można zastąpić polędwicą wołową, wystarczy wziąć pod uwagę, że wołowina będzie gotowana dłużej niż kurczak. Kamdicha można podawać zarówno na zimno, jak i na gorąco.
danelaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 21 % 5 g
węglowodany 54 % 13 g
114 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

1. Obierz cebulę, umyj, pokrój w paski.

2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski, jak to możliwe.

3. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy również w paski o grubości około 2 mm.

4. Ziemniaki układamy na sicie, myjemy pod bieżącą wodą, następnie wkładamy do rondla, zalewamy wrzącą wodą, wysyłamy do ognia i doprowadzamy do wrzenia.

5. Następnie wrzuć ziemniaki do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć, włóż do miski.

6. Cebulę smażymy na oleju roślinnym, aż lekko się rumieni, następnie rozprowadzamy do niej pokrojony filet, smażymy przez 2-3 minuty.

7. Do cebuli i kurczaka dodajemy czarny pieprz i czerwony pieprz, a także kolendrę, mieszamy, wlewamy sos sojowy, trzymamy na ogniu przez minutę.

8. Zawartość patelni rozprowadzamy w misce z ziemniakami, solą, wlewamy ocet, mieszamy.

podawaj w głębokiej salaterce posypanej posiekaną kolendrą.

Poczęstuj się, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g

Podobne przepisy