skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, umyj, pokrój w paski.
2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paski, jak to możliwe.
3. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy również w paski o grubości około 2 mm.
4. Ziemniaki układamy na sicie, myjemy pod bieżącą wodą, następnie wkładamy do rondla, zalewamy wrzącą wodą, wysyłamy do ognia i doprowadzamy do wrzenia.
5. Następnie wrzuć ziemniaki do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć, włóż do miski.
6. Cebulę smażymy na oleju roślinnym, aż lekko się rumieni, następnie rozprowadzamy do niej pokrojony filet, smażymy przez 2-3 minuty.
7. Do cebuli i kurczaka dodajemy czarny pieprz i czerwony pieprz, a także kolendrę, mieszamy, wlewamy sos sojowy, trzymamy na ogniu przez minutę.
8. Zawartość patelni rozprowadzamy w misce z ziemniakami, solą, wlewamy ocet, mieszamy.
podawaj w głębokiej salaterce posypanej posiekaną kolendrą.
Poczęstuj się, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g