skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Do gotowania bułek lepiej nadaje się średniej wielkości młoda cukinia. Cukinię należy umyć i pokroić wzdłuż na talerze o grubości około 5 mm. ułożyć talerze na desce do krojenia, posolić i pozostawić na 10 minut.
Krok 3:
Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż cukinię z obu stron, aż będzie miękka. Do bułek używamy tylko środkowych części cukinii, ponieważ części boczne są grubsze i słabo zwinięte w rolkę, można je przygotować według klasycznej receptury – z czosnkiem i majonezem.
Krok 4:
Podczas gdy cukinia stygnie, przygotujemy nadzienie do bułek: stopiony ser trzeszczy na drobnej tarce, przełóż czosnek przez prasę lub również trzeszczy. Nadzienie z sera i czosnku doprawiamy czarnym pieprzem, w razie potrzeby solą i doprawiamy majonezem-nadzienie jest gotowe. Pokrój pomidora na małe kostki, umyj natkę pietruszki i osusz.
Krok 5:
Weź zimną smażoną cukinię i rozłóż mieszankę serowo-czosnkową na całej jej powierzchni z jednej strony w małej warstwie. Następnie kładziemy kawałek pomidora na szerszej krawędzi cukinii. Obok pomidora kładziemy małe gałązki pietruszki. Teraz ostrożnie zawiń bułkę i połóż ją na liściu sałaty. Zrób to ze wszystkimi smażonymi talerzami cukinii.
Krok 6:
Gotowe bułki będą świetnie wyglądać zarówno na rodzinnym stole, jak i na bujnej uczcie. To świetna pikantna przekąska. Danie jest bardzo satysfakcjonujące. Bułki z cukinii z roztopionym serem są gotowe! Smacznego!
na początku lata młode warzywa - kapusta, ziemniaki, marchew i cukinia, którą bardzo lubiłem. Istnieje wiele przepisów na gotowanie potraw z cukinii, od ulubionych kręgów cukinii z czosnkiem i majonezem po złożone ciasta i zapiekanki z cukinii. Dziś chcę zaoferować Ci wcale nie skomplikowany przepis na przygotowanie bardzo satysfakcjonującej przekąski z tego pięknego warzywa-bułek z cukinii i stopionego sera. Szybko, smacznie i zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g