gorąca przekąska z bakłażana z marchewką w stylu koreańskim

to danie podbije Cię swoim wyśmienitym smakiem! Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie warzywne z lekką ostrzycą, która nadaje mu niezapomniany smak!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 81 % 13 g
48 kcal
IG: 85 / 0 / 15

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej koreańskiej przekąski z bakłażana z marchewką.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój młodego bakłażana na małe kostki, włóż do odpowiedniego pojemnika i dodaj sól do smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój cebulę na pół pierścienia i przygotuj sos z octu jabłkowego, czosnku, sosu sojowego i cukru.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyślij posiekaną cebulę do miski z marchewką, dodaj pół łyżeczki kolendry, jedną łyżeczkę sezamu, jedną trzecią łyżeczki gałki muszkatołowej i dobrze wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lekko wyciśnij bakłażana i spuść uwolniony płyn.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na patelni do bakłażana dodaj marchewkę i cebulę z przyprawami z dużego pojemnika, dodaj ugotowany dressing i dobrze wymieszaj, gotuj na małym ogniu przez dwie minuty, a następnie zamknij patelnię pokrywką i wyłącz kuchenkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drobno posiekaj i posiekaj dwie gałązki pietruszki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż przygotowane danie z patelni na talerzu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp danie ziołami i śmiało przystąp do degustacji. Smacznego dla wszystkich!

oferuję przepis na niezwykle aromatyczną i bardzo smaczną koreańską przekąskę z bakłażana z marchewką. Ile nie gotowałem tej warzywnej przekąski, zawsze odlatuje ze stołu jako pierwsza! Gotowanie jest proste! Gotujemy razem! Gotowanie w domu najsmaczniejsze i najprostsze przepisy!
bakłażan to pyszne, zdrowe warzywo i jeden z najpopularniejszych składników w przepisach kulinarnych, który świetnie komponuje się z mięsem, serem, ziołami i prawie wszystkimi warzywami. Oferuję przepis na niezwykle aromatyczną i bardzo smaczną przekąskę z bakłażana z koreańską marchewką, która może być doskonałym i niezwykłym dodatkiem do ulubionych potraw. Koreańska przekąska z bakłażana z marchewką to bardzo zdrowe danie warzywne, które jest mile widziane przez wielu ze względu na pikantny i wyrafinowany smak. Danie jest przygotowywane szybko, łatwo i przy minimalnej ilości składników, a wynik jest po prostu doskonały, wspaniały i doskonały.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy