skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do przygotowania pysznej koreańskiej przekąski z bakłażana z marchewką.
Krok 2:
Pokrój młodego bakłażana na małe kostki, włóż do odpowiedniego pojemnika i dodaj sól do smaku.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce do miski.
Krok 4:
Pokrój cebulę na pół pierścienia i przygotuj sos z octu jabłkowego, czosnku, sosu sojowego i cukru.
Krok 5:
Wyślij posiekaną cebulę do miski z marchewką, dodaj pół łyżeczki kolendry, jedną łyżeczkę sezamu, jedną trzecią łyżeczki gałki muszkatołowej i dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Lekko wyciśnij bakłażana i spuść uwolniony płyn.
Krok 7:
Na patelni do bakłażana dodaj marchewkę i cebulę z przyprawami z dużego pojemnika, dodaj ugotowany dressing i dobrze wymieszaj, gotuj na małym ogniu przez dwie minuty, a następnie zamknij patelnię pokrywką i wyłącz kuchenkę.
Krok 8:
Drobno posiekaj i posiekaj dwie gałązki pietruszki.
Krok 9:
Rozłóż przygotowane danie z patelni na talerzu.
Krok 10:
Posyp danie ziołami i śmiało przystąp do degustacji. Smacznego dla wszystkich!
oferuję przepis na niezwykle aromatyczną i bardzo smaczną koreańską przekąskę z bakłażana z marchewką. Ile nie gotowałem tej warzywnej przekąski, zawsze odlatuje ze stołu jako pierwsza! Gotowanie jest proste! Gotujemy razem! Gotowanie w domu najsmaczniejsze i najprostsze przepisy!
bakłażan to pyszne, zdrowe warzywo i jeden z najpopularniejszych składników w przepisach kulinarnych, który świetnie komponuje się z mięsem, serem, ziołami i prawie wszystkimi warzywami. Oferuję przepis na niezwykle aromatyczną i bardzo smaczną przekąskę z bakłażana z koreańską marchewką, która może być doskonałym i niezwykłym dodatkiem do ulubionych potraw. Koreańska przekąska z bakłażana z marchewką to bardzo zdrowe danie warzywne, które jest mile widziane przez wielu ze względu na pikantny i wyrafinowany smak. Danie jest przygotowywane szybko, łatwo i przy minimalnej ilości składników, a wynik jest po prostu doskonały, wspaniały i doskonały.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g