skład / składniki
metoda gotowania
zdrowe jedzenie jest teraz u szczytu popularności. Takie potrawy obejmują chleb. Pieczywo jest bardzo różne, całkowicie dietetyczne i niezbyt. Są pieczywo pełnoziarniste, zbożowe, żytnie, ryżowe. Mają różne kształty, skład i smak. Ten przepis oferuje przepis na domowe pieczywo ryżowe.
1. Wlej ryż do rondla, zalej wodą. Dokładnie umyć dwa lub trzy razy. Za każdym razem spuszczając wodę i wlewając nową. W rezultacie woda powinna rozjaśnić się i nie być mętna.
2. Umyj ryż wodą w stosunku 1: 1,5, to znaczy na 250 gramów ryżu potrzeba około 350 mililitrów wody. Dodaj sól, Wyślij do ognia. Gotuj, aż ryż będzie gotowy.
3. Brokuły myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na kawałki. Umieść brokuły w osobnym pojemniku, napełnij wodą. Dodaj szczyptę soli, Wyślij do ognia. Gotuj do miękkości. Następnie spuść płyn.
4. Niech ryż i brokuły lekko ostygną. W międzyczasie zetrzyj ser na drobnej tarce. Posiekaj brokuły za pomocą blendera.
5. Ryż wkładamy do głębokiej miski. Tutaj wysyłamy brokuły i ser. A teraz rozbijamy jajko na główne składniki, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.
8. Mokrymi rękami formujemy ciastka ryżowe, nadając im piękny okrągły kształt. Nie powinny być duże, mają średnicę około 8 centymetrów.
9. Część masła rozprowadzamy na patelni, wysyłamy do ognia. Gdy olej się stopi, usmaż na nim kilka półfabrykatów. Smażyć przez 3-4 minuty z każdej strony. W ten sposób przygotowujemy wszystkie pieczywo.
okazuje się bardzo smaczny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g