pieczywo ryżowe

bardzo popularne danie! Gotuj sam! Pieczywo ryżowe-zdrowe, smaczne, proste! Ryż do gotowania używa się długoziarnistego. Chociaż możesz wziąć Okrągły do woli. Danie jest uzupełnione zdrowym warzywem, takim jak brokuły, a także serem cheddar. Chleb można podawać do sałatki ze świeżych warzyw, będzie również smaczny z grillowanymi warzywami.
svetikSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 8 g
tłuszcze 26 % 14 g
węglowodany 59 % 32 g
274 kcal
IG: 6 / 94 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 40 min

zdrowe jedzenie jest teraz u szczytu popularności. Takie potrawy obejmują chleb. Pieczywo jest bardzo różne, całkowicie dietetyczne i niezbyt. Są pieczywo pełnoziarniste, zbożowe, żytnie, ryżowe. Mają różne kształty, skład i smak. Ten przepis oferuje przepis na domowe pieczywo ryżowe.

1. Wlej ryż do rondla, zalej wodą. Dokładnie umyć dwa lub trzy razy. Za każdym razem spuszczając wodę i wlewając nową. W rezultacie woda powinna rozjaśnić się i nie być mętna.

2. Umyj ryż wodą w stosunku 1: 1,5, to znaczy na 250 gramów ryżu potrzeba około 350 mililitrów wody. Dodaj sól, Wyślij do ognia. Gotuj, aż ryż będzie gotowy.

3. Brokuły myjemy pod bieżącą wodą, kroimy na kawałki. Umieść brokuły w osobnym pojemniku, napełnij wodą. Dodaj szczyptę soli, Wyślij do ognia. Gotuj do miękkości. Następnie spuść płyn.

4. Niech ryż i brokuły lekko ostygną. W międzyczasie zetrzyj ser na drobnej tarce. Posiekaj brokuły za pomocą blendera.

5. Ryż wkładamy do głębokiej miski. Tutaj wysyłamy brokuły i ser. A teraz rozbijamy jajko na główne składniki, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj.

8. Mokrymi rękami formujemy ciastka ryżowe, nadając im piękny okrągły kształt. Nie powinny być duże, mają średnicę około 8 centymetrów.

9. Część masła rozprowadzamy na patelni, wysyłamy do ognia. Gdy olej się stopi, usmaż na nim kilka półfabrykatów. Smażyć przez 3-4 minuty z każdej strony. W ten sposób przygotowujemy wszystkie pieczywo.

okazuje się bardzo smaczny.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ser "cheddar" - 392   kcal/100g

Podobne przepisy