skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Omlet: Oddziel białka od żółtek.
Krok 2:
Dodaj szczyptę soli do białek i ubij je mikserem na mocne szczyty.
Krok 3:
Połącz żółtka ze śmietaną. Dodaj masło. Wymieszać.
Krok 4:
Dodaj białka. Wymieszać.
Krok 5:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj pergamin olejem. Rozłóż masę jajeczną, spłaszcz szpatułką. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut.
Krok 6:
Nadzienie: zetrzyj marchewki na grubej tarce. Smażyć na oleju do miękkości.
Krok 7:
Zamrozić ser i zetrzeć na grubej tarce.
Krok 8:
Wymieszaj marchewki, ser, posiekany czosnek i śmietanę.
Krok 9:
Rolada: jajecznica lekko ostudzić bezpośrednio na pergaminie.
Krok 10:
Rozłóż nadzienie na omlet, równomiernie rozprowadź, pozostaw trochę luźną krawędź.
Krok 11:
Zwiń rolkę.
Krok 12:
Pokrój i podawaj natychmiast. I możesz owinąć rolkę folią, włożyć do lodówki na 30 minut, a następnie pokroić i udekorować świąteczny stół dla gości.
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g