Włoska mieszanka warzyw w chlebie pita
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
dobrze spłucz mieszankę włoskich warzyw (bez rozmrażania), osusz na ręczniku papierowym i umieść na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym. Dusić warzywa przez 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie sól i pieprz. W razie potrzeby można również dodać posiekane zioła, czosnek lub ulubione pikantne zioła podczas smażenia. Zdejmij warzywa z pieca i ostudź.
W międzyczasie pokrój arkusze pita na równe części. Umieść trochę nadzienia na środku każdego kawałka i zwiń chleb pita w małą paczkę, pozostawiając ją otwartą na górze. Te bułki można trochę usmażyć, aby uzyskać złotą, chrupiącą skórkę. Następnie zawiąż każdą kopertę łodygą zielonej cebuli.
aromatyczny i obfity chleb pita jest gotowy!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Włoska mieszanka mrożona - 114 kcal/100g