skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować boczek wieprzowy w łuskach cebuli? Przygotuj do tego wszystko, czego potrzebujesz. Skórka cebuli jest bardzo lekka, prawie nieważka. Dlatego wystarczy 1-2 garści. Im większa jest skórka cebuli, tym bogatszy będzie kolor gotowego mostka.
Krok 2:
Wybierz mostek, aby mieć więcej mięsa. Natknąłem się na idealną warstwę mięsa ze smalcem. Opłucz mostek pod bieżącą wodą i pokrój na 2-3 części. Zrób kawałki o takim rozmiarze, aby zmieściły się w wybranej patelni.
Krok 3:
Umyj skórki cebuli kilka razy w wodzie, aby zmyć cały kurz, który mógł znajdować się na cebulkach. Do gotowania wybierz ciemną patelnię, ponieważ jasne skórki cebuli będą bardzo trudne do umycia. Umieść skórki cebuli w wybranym rondlu i przykryj zimną wodą. Dodaj sól i ziarna pieprzu. postaw garnek na ogniu i zagotuj.
Krok 4:
Obierz czosnek i pokrój na kawałki. Dodaj posiekany czosnek do garnka.
Krok 5:
Następnie umieść przygotowany mostek w bulionie cebulowym i wróć do ognia. Mostek powinien być całkowicie zanurzony. Możesz dodać trochę wody. Zanurzamy mostek we wrzącej wodzie, aby podczas gotowania wszystkie soki z kawałka nie wychodziły do bulionu. Mięso jest natychmiast zamykane w gorącej wodzie. Doprowadzić wszystko do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 1-1,5 godziny. Czas gotowania zależy od wielkości kawałków.
Krok 6:
Pozostaw gotowy mostek do ostygnięcia w bulionie cebulowym. Następnie wyjmij schłodzony mostek na ręcznik papierowy, aby osuszyć nadmiar wilgoci. Następnie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 7:
Boczek wieprzowy jest gotowy! Okazuje się, że ma apetyczny kolor i smak. Można go podawać na świątecznym stole jako przekąskę mięsną lub po prostu zrobić z nim kanapki. Smacznego!
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g
- Boczek wieprzowy - 155 kcal/100g