skład / składniki
metoda gotowania
trudno sobie wyobrazić, jak można jeść coś, co nazywa się produktem kulinarnym i co jest zrobione z ... kaszy. Niemniej jednak w kuchni koreańskiej jest taki przepis kulinarny, a teraz na pewno powiem Ci, jak przygotowuje się to osobliwe jedzenie!
weź kaszę kukurydzianą i namocz ją w wodzie, pozostawiając na 5-6 godzin. Kiedy jest wystarczająco zwilżony, przekręć go przez maszynkę do mięsa . Możliwe, że mąka może być zbyt mokra. Nie ma znaczenia-weź to i wysusz.
a teraz ważną procedurą jest ugniatanie samego ciasta. Tak więc, dodając gorącą wodę do mąki, ugotuj nasze ciasto w podwójnym bojlerze. Następnie, zanim ta masa ostygnie, dokładnie ją zetrzyj, Dodaj do niej sodę z octem, który należy rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody.
więc ciasto jest gotowe i rozwałkowujemy je cienką – nie większą niż 2 mm-warstwą,a następnie kroimy na talerze o wymiarach 5x6 cm. Wysusz je, często obracając. I po około krótkim czasie, gdy tylko ciasta wyschną, usmaż je na oleju. Nie zapominaj, że należy je lekko docisnąć łyżką, aby uniknąć wzdęć.
ale tortille są gotowe! Posmaruj je melasą lub tym samym miodem. A potem obficie posyp sezamem lub makiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Melasa - 296 kcal/100g