skład / składniki
metoda gotowania
zobaczyłem kaczkę na rynku i nie mogłem się oprzeć – kupiłem. W końcu, patrząc na tę gładką i dobrze odżywioną tuszę, moja pamięć natychmiast pomogła przynieść wspaniały obraz i, oczywiście, wypróbowane smaki! I przypomniałem sobie, jak widziałem jeden przepyszny przepis kulinarny z kuchni koreańskiej. To jedzenie wyglądało tak kusząco, że widząc kaczkę na półce, pamiętając – jak przezroczysty tłuszcz może kapać z nogi, postanowiłem spróbować tego przepisu.
więc dzisiaj będziemy gotować kaczkę z warzywami (orikogipokim). Cóż, niech ma tak zabawną nazwę, spójrz, będzie pyszne, czuję to!
pokrój mięso kaczki na małe kawałki, które powinny mieć prawie 2 centymetry długości. Umyj sałatkę (lub kapustę) pod bieżącą wodą, a także rzodkiewkę z rzodkiewką lub marchewką i zieloną cebulą. Wszystko to drobno pokroimy. Wzdłuż włókien kroimy czerwoną paprykę, którą najpierw oczyszczamy z nasion, kawałki powinny mieć około 1 centymetra długości.
teraz bierzemy mięso z kaczki, mieszamy je z zieloną cebulą. Dodaj wino, sos sojowy, cukier puder, zmiażdżony czosnek. Wszystko, co włożyliśmy do rondla, marynujemy przez około pół godziny. Następnie smażymy tak marynowane kawałki mięsa w oleju roślinnym.
kiedy zdasz sobie sprawę, że mięso jest już praktycznie ugotowane, dodaj do niego posiekane składniki - rzodkiewkę, czerwoną rzodkiewkę, paprykę, sałatę (piachu) i zieloną cebulę. Cóż, dodaj trochę wody do garnka. Dusić naczynie, aż będzie całkowicie ugotowane. Następnie posmaruj gotową kaczkę warzywami zmiażdżonym czosnkiem.
danie można ozdobić zarówno kukurydzą, jak i strąkami fasoli itp.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Rzodkiewka - 35 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g