kaczka z warzywami (orygipokym)

pikantne mięso z kaczki pozostawi trwałe wrażenie!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 7 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 27 % 8 g
189 kcal
IG: 56 / 0 / 44

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min

zobaczyłem kaczkę na rynku i nie mogłem się oprzeć – kupiłem. W końcu, patrząc na tę gładką i dobrze odżywioną tuszę, moja pamięć natychmiast pomogła przynieść wspaniały obraz i, oczywiście, wypróbowane smaki! I przypomniałem sobie, jak widziałem jeden przepyszny przepis kulinarny z kuchni koreańskiej. To jedzenie wyglądało tak kusząco, że widząc kaczkę na półce, pamiętając – jak przezroczysty tłuszcz może kapać z nogi, postanowiłem spróbować tego przepisu.
więc dzisiaj będziemy gotować kaczkę z warzywami (orikogipokim). Cóż, niech ma tak zabawną nazwę, spójrz, będzie pyszne, czuję to!
pokrój mięso kaczki na małe kawałki, które powinny mieć prawie 2 centymetry długości. Umyj sałatkę (lub kapustę) pod bieżącą wodą, a także rzodkiewkę z rzodkiewką lub marchewką i zieloną cebulą. Wszystko to drobno pokroimy. Wzdłuż włókien kroimy czerwoną paprykę, którą najpierw oczyszczamy z nasion, kawałki powinny mieć około 1 centymetra długości.
teraz bierzemy mięso z kaczki, mieszamy je z zieloną cebulą. Dodaj wino, sos sojowy, cukier puder, zmiażdżony czosnek. Wszystko, co włożyliśmy do rondla, marynujemy przez około pół godziny. Następnie smażymy tak marynowane kawałki mięsa w oleju roślinnym.
kiedy zdasz sobie sprawę, że mięso jest już praktycznie ugotowane, dodaj do niego posiekane składniki - rzodkiewkę, czerwoną rzodkiewkę, paprykę, sałatę (piachu) i zieloną cebulę. Cóż, dodaj trochę wody do garnka. Dusić naczynie, aż będzie całkowicie ugotowane. Następnie posmaruj gotową kaczkę warzywami zmiażdżonym czosnkiem.
danie można ozdobić zarówno kukurydzą, jak i strąkami fasoli itp.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 20   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Rzodkiewka - 35   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Wino - 76   kcal/100g

Podobne przepisy