skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musisz namoczyć fasolę przez noc. Rano gotujemy je razem z połową włoskiego pieprzu i liściem laurowym do miękkości. Pod koniec gotowania usuń pieprz i spuść bulion do osobnej miski.
wszystkie składniki marynaty mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z szynki usuwamy kość i odcinamy z niej mięso, usuwamy niepotrzebny tłuszcz. Pokrój całą miazgę na 4 duże, ale cienkie warstwy. Polej wieprzowinę marynatą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.
na oleju do miękkości podsmaż cebulę, posiekaną włoską paprykę, oregano i posiekany czosnek. Dodajemy tam fasolę, ryż i wywar z fasoli. Naczynie należy zagotować, posolić i gotować na małym ogniu, aż ryż będzie gotowy. Zrumień czosnek i dodaj go do ryżu, dopraw octem.
na środku każdej warstwy mięsa kładziemy fasolę i ryż, prawie na całej warstwie. Krawędzie mięsa owijamy i składamy kopertą, mocujemy mięso nitką. Połóż wieprzowinę na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 170 ° C, aż dostaniemy pieczoną szynkę wieprzową na kawałki
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Fasola suszona Biała surowa - 340 kcal/100g
- Fasola suszona Biała gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona surowa - 343 kcal/100g
- Fasola suszona czerwona gotowana - 118 kcal/100g
- Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63 kcal/100g
- Suszona fasola mung nie gotowana - 340 kcal/100g
- Fasola mung kiełkowana na surowo - 350 kcal/100g
- Fasola czarna - 58 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g