szynka nadziewana ryżem i czarną fasolą

niezwykłe danie mile zaskoczy Ciebie i Twoich bliskich!
Lubov♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 10 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 24 % 8 g
210 kcal
IG: 13 / 88 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h 30 min

najpierw musisz namoczyć fasolę przez noc. Rano gotujemy je razem z połową włoskiego pieprzu i liściem laurowym do miękkości. Pod koniec gotowania usuń pieprz i spuść bulion do osobnej miski.

 wszystkie składniki marynaty mieszamy i odstawiamy na godzinę. Z szynki usuwamy kość i odcinamy z niej mięso, usuwamy niepotrzebny tłuszcz. Pokrój całą miazgę na 4 duże, ale cienkie warstwy. Polej wieprzowinę marynatą i pozostaw na 2 godziny w lodówce.

 na oleju do miękkości podsmaż cebulę, posiekaną włoską paprykę, oregano i posiekany czosnek. Dodajemy tam fasolę, ryż i wywar z fasoli. Naczynie należy zagotować, posolić i gotować na małym ogniu, aż ryż będzie gotowy. Zrumień czosnek i dodaj go do ryżu, dopraw octem.

 na środku każdej warstwy mięsa kładziemy fasolę i ryż, prawie na całej warstwie. Krawędzie mięsa owijamy i składamy kopertą, mocujemy mięso nitką. Połóż wieprzowinę na blasze do pieczenia i piecz w temperaturze 170 ° C, aż dostaniemy pieczoną szynkę wieprzową na kawałki .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Fasola suszona Biała surowa - 340   kcal/100g
  • Fasola suszona Biała gotowana - 118   kcal/100g
  • Fasola suszona czerwona surowa - 343   kcal/100g
  • Fasola suszona czerwona gotowana - 118   kcal/100g
  • Fasola konserwowana w sosie pomidorowym - 63   kcal/100g
  • Suszona fasola mung nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Fasola mung kiełkowana na surowo - 350   kcal/100g
  • Fasola czarna - 58   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sok pomarańczowy - 36   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy