skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, umyj kurczaka i pokrój na części. Wlej oliwę z oliwek na patelnię i podgrzej, zmniejsz ogień. Filety i udka kurczaka smażymy na małym ogniu w oliwie z oliwek. Cebulę obrać, umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półpierścienie. Szynkę drobno posiekaj, umyj świeże grzyby, podziel je na równe cztery części w poprzek. Umyj i posiekaj warzywa. Gdy mięso z kurczaka jest zrumienione, Dodaj do niego drobno posiekaną cebulę, gotowaną posiekaną szynkę, grzyby i aromatyczne posiekane warzywa. Smażyć przez 4-5 minut na małym ogniu i zalać bulionem i gotować. Następnie dodaj drobno posiekane pomidory, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka można podawać bez przystawki lub przygotować przystawkę z domowego makaronu z masłem. Podawaj ten posiłek ze świeżymi warzywami. Ten przepis pochodzi z kuchni arabskiej, uwielbiany przez wielu ludzi z sąsiednich krajów i nie tylko.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g