Sałatka Neptun w koszu z serem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj ser na drobnej tarce, dodaj skrobię, czosnek, wymieszaj.
rozgrzej patelnię, lekko posmaruj olejem roślinnym, włóż 2 łyżki masy serowej, spłaszcz łyżką i pozwól serowi się stopić, zdejmij patelnię z pieca, ostudź.
wyjmij szpatułką i szybko zawiń szklankę tego naleśnika, naciskając dłonią przez 15 sekund, aby zrobić filiżankę. Wyjmij gotowy kosz i napełnij sałatką.
Sałatka: pokrój losowo pomidory, łososia, dodaj gotowane krewetki, krakersy, gotowane jajka przepiórcze, pokrojone na pół, dopraw kwaśną śmietaną, udekoruj ziołami i włóż do koszy z serem, posyp startym serem.
okazuje się 6-8 koszyków.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g