ryba w sosie słodko-kwaśnym

pikantna ryba zaskoczy swoim bogatym smakiem! Ryba w słodko-kwaśnym sosie to atut kuchni chińskiej, którego zdecydowanie powinieneś spróbować! Zamiast soku z cytryny w przepisie można użyć octu ryżowego, a zamiast miodu - cukru. Jeśli chodzi o filet, powinien być bez jednej kości, ryba może być dowolna. Do tego dania nie można znaleźć lepszego przystawki niż ryż.
EllaRosaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 11 g
tłuszcze 36 % 12 g
węglowodany 30 % 10 g
212 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Umyj filet, osusz ręcznikami papierowymi, pokrój na kawałki.

2. Wlej olej roślinny na patelnię, dodaj koncentrat pomidorowy i miód, wlej syrop z granatów, sok z cytryny i sos sojowy, dodaj sól i wędzoną perukę.

3. Wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy sos do wrzenia, a następnie wkładamy do niego rybę, sól i pieprz do smaku. Trzymaj w ogniu przez 7-10 minut.

w razie potrzeby podawaj na stole z ryżem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g
  • Syrop z granatów - 250   kcal/100g

Podobne przepisy