ryba w sosie słodko-kwaśnym
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj filet, osusz ręcznikami papierowymi, pokrój na kawałki.
2. Wlej olej roślinny na patelnię, dodaj koncentrat pomidorowy i miód, wlej syrop z granatów, sok z cytryny i sos sojowy, dodaj sól i wędzoną perukę.
3. Wysyłamy patelnię do ognia, doprowadzamy sos do wrzenia, a następnie wkładamy do niego rybę, sól i pieprz do smaku. Trzymaj w ogniu przez 7-10 minut.
w razie potrzeby podawaj na stole z ryżem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g
- Syrop z granatów - 250 kcal/100g