skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować fasolę w pomidorach na zimę, weź czerwoną suchą fasolę, naturalną koncentrat pomidorowy, wodę i sól.
Krok 2:
Dobrze spłucz fasolę i moczyć przez 10-12 godzin (wygodniej przez noc).
Krok 3:
Opłucz, osusz, przykryj czystą wodą i gotuj fasolę do miękkości.
Krok 4:
Gotowa fasola nadal będzie się powiększać.
Krok 5:
Rozcieńczyć koncentrat pomidorowy w stosunku 1: 3.
Krok 6:
Napełnij gotową fasolę polewą pomidorową, solą, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30-40 minut. Jeśli jesteś zadowolony ze smaku przedmiotu obrabianego-wlej go na gorąco do małych sterylnych słoików, zwiń i umieść "pod futrem", aż całkowicie ostygnie. Możesz przechowywać w temperaturze pokojowej.
Fasola w pomidorach na zimę jest bardzo wygodnym preparatem, który można wykorzystać do gotowania zup, barszczu, sałatek, podawać jako dodatek, znacznie skracając czas gotowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g