udka z kurczaka w sosie kalinowym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Przygotuj składniki.
Krok 2:

Link do przepisu na sos Kalinowy znajduje się w dodatkowych opisach przepisu.
Krok 3:

Pokrój czosnek w płatki.
Krok 4:

Opłucz kurczaka, osusz i włóż na patelnię.
Krok 5:

Sól, posyp chili.
Krok 6:

Rozłóż płatki czosnku na wierzchu.
Krok 7:

Posmaruj kurczaka sosem kalinowym.
Krok 8:

Wlej 100 ml przegotowanej wody i gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
Krok 9:

Przenieś podudzia do naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 minut.
Przepis SOS Kalinowy .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g

