Domowy kawior z bakłażana na zimę

świetny przepis na ulubiony" zagraniczny & quot; kawior! Objadanie się!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 1 g
tłuszcze 58 % 11 g
węglowodany 37 % 7 g
127 kcal
IG: 86 / 0 / 14

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.

jasne kolory jesieni doskonale uzupełniają fioletowe bakłażany z błyszczącą skórką leżące na półkach warzywnych sklepów i rynków. Umiejętnie przygotowane jedzenie z tych warzyw jest smaczne i pożywne. Oferujemy jeden z popularnych przepisów kulinarnych z arsenału gospodyń domowych, które tworzą doskonałe zbiory bakłażana na zimę
aby zrobić domowy kawior z bakłażana, wybierz gęste, dojrzałe, zdrowe warzywa. Dokładnie spłucz je pod bieżącą wodą. Bakłażany należy pokroić w kółka o grubości 1,5-2 cm, marchewki i korzenie w paski. Cebula-płytki nie większe niż 0,5 cm.
ugotowane warzywa smażymy w oleju słonecznikowym, aby bakłażany i cebula nabrały złotego koloru, a marchewka i biały korzeń stały się miękkie.
z pomidorów usuwamy łodygę, przepuszczamy je przez maszynkę do mięsa lub siekamy nożem, a następnie gotujemy do połowy pierwotnej objętości.
warzywa smażone na oleju słonecznikowym przepuszczamy przez maszynę do mięsa, dodajemy do nich gotowane pomidory, cukier, sól, drobno posiekane warzywa i przyprawy. Wszystko to dobrze wymieszaj, podgrzej mieszaninę do temperatury 70 stopni, ciągle mieszając. Powstałą masę wkładamy do gorących sterylizowanych słoików i zwijamy pokrywkami. Domowy kawior z bakłażana jest gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Korzeń chrzanu - 59   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy