skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na mini pizzę przygotowaną w domu. Składniki do tworzenia pizzy można zmienić i wybrać według własnego gustu i dostępności produktów w domu, najważniejsze jest obecność bochenka –podstawy mini pizzy. Bochenek nie musi być świeży, wystarczy wczorajszy wysuszony, łatwiej będzie go pokroić na cienkie kawałki bez kruszenia na okruchy.
Krok 2:
Bochenek można użyć dowolnego: szerokiego, wąskiego, bagietki, im węższy będzie Bochenek, tym mniejszy będzie rozmiar pizzy. Ugotowane kawałki bochenka układamy na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 3:
Lepiej jest użyć keczupu jako pasty do pizzy, w razie potrzeby można go zastąpić pastą pomidorową i majonezem. Wymieszaj je w misce, aż uzyskasz jednorodną konsystencję mieszanki. Do smaku można dodać sól i czarny mielony pieprz, ale z reguły wszystkie składniki pizzy zawierają wystarczającą ilość tych przypraw.
Krok 4:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.
Krok 5:
Możesz użyć dowolnej kiełbasy: gotowanej, wędzonej lub szynki. Pokrój go w małe kostki lub cienkie paski.
Krok 6:
Twardy ser będzie również pasował do każdego rodzaju smaku. Pocieramy go na drobnej tarce.
Krok 7:
Posmaruj kawałki bochenka mieszanką keczupu i majonezu. Na wierzchu układamy krążki cebuli.
Krok 8:
Następnie kostki gotowanej kiełbasy. Opcjonalnie, kto lubi takie dodatki, może umieścić kilka małych kostek kiszonego ogórka lub oliwek.
Krok 9:
I posyp startym twardym serem.
Krok 10:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczemy mini pizze przez około 15 minut. Wyjmujemy je z piekarnika i podajemy na gorąco z herbatą, kawą lub innymi napojami do woli. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal / 100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal / 100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal / 100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g