mini pizza na bochenku w piekarniku

Prosta, smaczna i szybka przekąska na bochenku! Wiele osób uwielbia pizzę, często odwiedza pizzerię i zamawia to danie w domu. Jednak pizza w kawiarniach i restauracjach jest nieuzasadniona droga. Skład pizzy z reguły jest dość prosty, składniki są tanie, a gotowanie w domu jest możliwe, a nawet bez niepotrzebnych kłopotów i czasu. Nie możesz nawet zadzierać z ciastem, używając zwykłego bochenka jako podstawy ciasta. Taką przekąskę można przygotować dosłownie w ciągu kilku minut, aby powitać niespodziewanych gości, zadowolić domowników na rodzinną herbatę lub podać do stołu na imprezie młodzieżowej.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 57 % 20 g
węglowodany 14 % 5 g
219 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki na mini pizzę przygotowaną w domu. Składniki do tworzenia pizzy można zmienić i wybrać według własnego gustu i dostępności produktów w domu, najważniejsze jest obecność bochenka –podstawy mini pizzy. Bochenek nie musi być świeży, wystarczy wczorajszy wysuszony, łatwiej będzie go pokroić na cienkie kawałki bez kruszenia na okruchy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Bochenek można użyć dowolnego: szerokiego, wąskiego, bagietki, im węższy będzie Bochenek, tym mniejszy będzie rozmiar pizzy. Ugotowane kawałki bochenka układamy na blasze wyłożonej pergaminem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Lepiej jest użyć keczupu jako pasty do pizzy, w razie potrzeby można go zastąpić pastą pomidorową i majonezem. Wymieszaj je w misce, aż uzyskasz jednorodną konsystencję mieszanki. Do smaku można dodać sól i czarny mielony pieprz, ale z reguły wszystkie składniki pizzy zawierają wystarczającą ilość tych przypraw.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Możesz użyć dowolnej kiełbasy: gotowanej, wędzonej lub szynki. Pokrój go w małe kostki lub cienkie paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Twardy ser będzie również pasował do każdego rodzaju smaku. Pocieramy go na drobnej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj kawałki bochenka mieszanką keczupu i majonezu. Na wierzchu układamy krążki cebuli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie kostki gotowanej kiełbasy. Opcjonalnie, kto lubi takie dodatki, może umieścić kilka małych kostek kiszonego ogórka lub oliwek.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I posyp startym twardym serem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Pieczemy mini pizze przez około 15 minut. Wyjmujemy je z piekarnika i podajemy na gorąco z herbatą, kawą lub innymi napojami do woli. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal / 100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal / 100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal / 100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy