bekon z serem w piekarniku przekąska

przekąska jest bardzo prosta i pyszna, bardzo szybka, na święta! Bekon z serem w piekarniku ugotujesz w 20 minut. Ta idealna przekąska w pośpiechu składa się z trzech rodzajów sera, z których każdy można wymienić, uzyskując droższą lub, przeciwnie, opcję budżetową. Nadaje się również na śniadania!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 45 % 19 g
tłuszcze 52 % 22 g
węglowodany 2 % 1 g
351 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bekon z serem? Przygotuj jedzenie. Bekon biorę świeży surowy. Jeśli używasz zamrożonego, należy go rozmrozić, ale nie do końca, aby paski się rozdzieliły. Używam sera do gotowania, ale myślę, że można go zastąpić twarogiem. Biorę parmezan, możesz wziąć dowolny twardy. Aby utrzymać masę serową razem, użyję sera topionego. Przygotuj naczynie do pieczenia i włącz piekarnik do 200C.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjmij ser z opakowania i spuść płyn, jeśli jest obecny. W misce pokrusz ser rękami lub widelcem lub zetrzyj, dodaj drobno posiekany koperek (wcześniej umyty i wysuszony) i czosnek przepuszczony przez prasę (wcześniej obrany).

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Parmezan wyjmij z opakowania i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj starty ser do miski do sera feta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj tam topiony ser i wymieszaj. Masa powinna być gęsta, zdolna do zachowania kształtu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ułóż plasterek boczku na talerzu. Rękami weź masę serową (gdzieś na łyżce stołowej), uformuj z niej owalne kotlety i zawiń w boczek. Lepiej owinąć niezbyt mocno i tak, aby boczek był rozłożony na całej masie serowej, a on wyglądał jak najmniej na jego granicach.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj formę piekarnika papierem do pieczenia lub posmaruj olejem roślinnym. Włóż do niego bułki serowe. Umieść formę w rozgrzanym piekarniku na około 15-20 minut. Możesz użyć trybu górnej konwencji lub grilla. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarnika! Jeśli chcesz, możesz posypać startym serem i same bułki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Roladki z boczkiem i serem podawaj na gorąco. Dobrze trzymają swój kształt, ale nadzienie może z nich wypłynąć. Połóż same bułki na talerzu wraz z nadzieniem, jeśli wyciekło, i sokiem.

bułki serowe zawinięte w boczek okazały się naprawdę bardzo aromatyczne dzięki czosnkowi i koperkowi. Dzięki boczkowi i serowi są soczyste, umiarkowanie słone. Same bułki wyglądają reprezentacyjnie. Ale podawaj taką przekąskę koniecznie na gorąco: po schłodzeniu staje się sucha, a wygląd zanika. Poza tym, jak mi się wydaje, takie bułki z boczkiem i serem są dla amatorów.
korzystając z tego samego algorytmu gotowania, takie bułki można również gotować na patelni.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g

Podobne przepisy