pizza w piekarniku z kiełbasą, serem i pomidorami

pyszne, piękne, apetyczne, jasne, wakacje każdego dnia! Na pizzę z kiełbasą, pomidorami i serem zabraknie Ci najprostszych potraw, dosłownie tego, co znajdziesz w lodówce. Co więcej, wszystkie są zastępowane - możesz wziąć różne odmiany lub zamiast wędzonej użyć gotowanej kiełbasy, szynki. I dużo sera!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 10 g
tłuszcze 19 % 7 g
węglowodany 53 % 19 g
225 kcal
IG: 5 / 11 / 84

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pizzę z kiełbasą pomidorową i serem? Aby rozpocząć, przygotuj produkty do przygotowania ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podgrzej wodę, aż będzie ciepła, powinna być przyjemnie ciepła, ale w żadnym wypadku nie gorąca. Ciepła woda aktywuje drożdże, gorąca je zabije. Dodaj cukier i suche drożdże. Wymieszaj, przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw na 10-15 minut. Po odpowiednim czasie drożdże powinny się aktywować i podnieść & quot; czapką & quot;.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól. Porcjami wprowadzaj mąkę, stopniowo wyrabiając ciasto. Ugniatałem bezpośrednio w misce i nie cała mąka mi zniknęła. Nie rób ciasta zbyt ciasnego, powinno pozostać miękkie i elastyczne. Przykryj miskę ręcznikiem i odstaw na 30 do 40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Gdy ciasto rośnie, przygotuj produkty do nadzienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój kiełbasę w ładne plasterki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj ser.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój pomidory. Jeśli masz wiśnie, wystarczy przeciąć je na pół. Pokrój inne pomidory na umiarkowanie grube okrągłe plastry.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dopasuj ciasto do formy. Wziąłem okrągły, o średnicy 24 cm, możesz upiec bezpośrednio na blasze do pieczenia. Ciasto dobrze rozciąga się prosto rękami, ale można je rozwałkować wałkiem do ciasta. Smarowanie formy nie jest konieczne. Posyp mąką lub włóż papier do pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Posmaruj półfabrykat ciasta sosem pomidorowym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż kawałki kiełbasy i pomidorów na wierzchu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp wszystko startym serem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piecz pizzę w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30-50 minut. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarnika. Podawaj na gorąco.

Pizza z pomidorami i serem okazała się bardzo smaczna! Ciasto jest miękkie, nie gumowe. Jeśli jest cieńszy, będzie chrupiący. Jest dużo nadzienia, jest soczyste i pełne smaków.
wziąłem domowy sos pomidorowy, jest zrobiony z koncentratu pomidorowego. Możesz użyć dowolnego zakupionego lub wziąć zwykły keczup.
Wybierz również kiełbasę do smaku. Każdy będzie odpowiedni-wędzony, gotowany, kiełbaski i mięso.
jeśli twoje pomidory są duże, pokrój je w cienkie pierścienie.
ser weź dowolny-który jest dostępny. Okazuje się bardzo smaczny ze specjalną mozzarellą do pizzy. Możesz wziąć różne rodzaje sera i zrobić mieszankę.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy