skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pizzę z kiełbasą pomidorową i serem? Aby rozpocząć, przygotuj produkty do przygotowania ciasta.
Krok 2:
Podgrzej wodę, aż będzie ciepła, powinna być przyjemnie ciepła, ale w żadnym wypadku nie gorąca. Ciepła woda aktywuje drożdże, gorąca je zabije. Dodaj cukier i suche drożdże. Wymieszaj, przykryj miskę ręcznikiem i pozostaw na 10-15 minut. Po odpowiednim czasie drożdże powinny się aktywować i podnieść & quot; czapką & quot;.
Krok 3:
Dodaj sól. Porcjami wprowadzaj mąkę, stopniowo wyrabiając ciasto. Ugniatałem bezpośrednio w misce i nie cała mąka mi zniknęła. Nie rób ciasta zbyt ciasnego, powinno pozostać miękkie i elastyczne. Przykryj miskę ręcznikiem i odstaw na 30 do 40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Krok 4:
Gdy ciasto rośnie, przygotuj produkty do nadzienia.
Krok 5:
Pokrój kiełbasę w ładne plasterki.
Krok 6:
Zetrzyj ser.
Krok 7:
Pokrój pomidory. Jeśli masz wiśnie, wystarczy przeciąć je na pół. Pokrój inne pomidory na umiarkowanie grube okrągłe plastry.
Krok 8:
Dopasuj ciasto do formy. Wziąłem okrągły, o średnicy 24 cm, możesz upiec bezpośrednio na blasze do pieczenia. Ciasto dobrze rozciąga się prosto rękami, ale można je rozwałkować wałkiem do ciasta. Smarowanie formy nie jest konieczne. Posyp mąką lub włóż papier do pieczenia.
Krok 9:
Posmaruj półfabrykat ciasta sosem pomidorowym.
Krok 10:
Ułóż kawałki kiełbasy i pomidorów na wierzchu.
Krok 11:
Posyp wszystko startym serem.
Krok 12:
Piecz pizzę w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 30-50 minut. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarnika. Podawaj na gorąco.
Pizza z pomidorami i serem okazała się bardzo smaczna! Ciasto jest miękkie, nie gumowe. Jeśli jest cieńszy, będzie chrupiący. Jest dużo nadzienia, jest soczyste i pełne smaków.
wziąłem domowy sos pomidorowy, jest zrobiony z koncentratu pomidorowego. Możesz użyć dowolnego zakupionego lub wziąć zwykły keczup.
Wybierz również kiełbasę do smaku. Każdy będzie odpowiedni-wędzony, gotowany, kiełbaski i mięso.
jeśli twoje pomidory są duże, pokrój je w cienkie pierścienie.
ser weź dowolny-który jest dostępny. Okazuje się bardzo smaczny ze specjalną mozzarellą do pizzy. Możesz wziąć różne rodzaje sera i zrobić mieszankę.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g