skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić suflet mięsny w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Weź mięso na suflet dobrej jakości, preferowana jest polędwica, aby po obróbce cieplnej pozostała miękka. Każdy krem wystarczy, mam 20% tłuszczu. Jajka umyć i osuszyć serwetkami.
Krok 2:
Podziel surowe jajka na białka i żółtka.
Krok 3:
Dobrze umyj kawałek mięsa, wysusz go, uwolnij z folii i ścięgien, jeśli takie istnieją. Pokrój na małe kawałki. Wlej wodę do rondla, włóż do niego mięso, umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości. Mam wołowinę, gotowałem ją przez około godzinę. Nie musisz solić. Wyjmij gotowe mięso z bulionu i ostudź trochę.
Krok 4:
Posiekaj gotowane mięso. Do tego nadaje się każda metoda: maszynka do mięsa, Blender, Kombajn. Najważniejsze jest to, że mięso jest bardzo drobno posiekane.
Krok 5:
Dodaj mleko i śmietanę do rozdrobnionego mięsa. Ubij jeszcze raz masę mięsną, aż będzie gładka. Robię to w kombajnie.
Krok 6:
Dodaj surowe żółtka, sól i ulubione przyprawy do mieszanki mięsnej. Wziąłem tylko mielony pieprz. Jeszcze raz ubij.
Krok 7:
Białka przelej do wysokiego naczynia i ubij blenderem na stabilną pianę. Możesz mikserem, możesz trzepaczką. To dość łatwe.
Krok 8:
Dodaj ubite białka do masy mięsnej.
Krok 9:
Zgrabnymi" składanymi & quot; ruchami wymieszaj masę. Przesuń szpatułkę od dołu do góry, jakby zakopując białka. Dokładność jest ważna, aby białka nie spadły i pozostały przewiewne. Wtedy suflet wzrośnie i będzie bardzo delikatny.
Krok 10:
Nasmaruj naczynie do pieczenia masłem. Wlej do niego masę mięsną.
Krok 11:
Piec suflet w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Suflet lekko się podniesie, ale po wyjęciu z piekarnika lekko opadnie. Podawaj, krojąc na porcje jako danie główne z dowolnym dodatkiem lub jako przystawkę, gorącą lub zimną.
suflet okazał się bardzo delikatny! Smakuje jak jedzenie dla niemowląt ze słoików.
możesz wziąć dowolne mięso do gotowania sufletu, jest bardzo smaczne z kurczaka i indyka.
przygotuj również suflet z mielonego mięsa.
zamiast śmietany możesz dodać śmietanę lub twarożek.
do mięsa można również dodać dowolne warzywa-marchewkę, zielony groszek, paprykę, kawałki kalafiora lub brokuły. Należy je najpierw trochę ugotować. Będzie nie tylko przydatny, ale także piękny.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g