suflet mięsny w piekarniku

najsmaczniejsze, zdrowe, dietetyczne, na świątecznym stole! Suflet mięsny w piekarniku można przygotować z dowolnego mięsa. Okazuje się bardzo delikatny i przewiewny. Można nim karmić dziecko, nawet najmniejsze. Jest to druga przekąska i pasta do chleba, którą można podawać na ciepło i na zimno. Bardzo smaczne!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 14 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 8 % 2 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić suflet mięsny w piekarniku? Przygotuj jedzenie. Weź mięso na suflet dobrej jakości, preferowana jest polędwica, aby po obróbce cieplnej pozostała miękka. Każdy krem wystarczy, mam 20% tłuszczu. Jajka umyć i osuszyć serwetkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel surowe jajka na białka i żółtka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze umyj kawałek mięsa, wysusz go, uwolnij z folii i ścięgien, jeśli takie istnieją. Pokrój na małe kawałki. Wlej wodę do rondla, włóż do niego mięso, umieść na kuchence. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości. Mam wołowinę, gotowałem ją przez około godzinę. Nie musisz solić. Wyjmij gotowe mięso z bulionu i ostudź trochę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj gotowane mięso. Do tego nadaje się każda metoda: maszynka do mięsa, Blender, Kombajn. Najważniejsze jest to, że mięso jest bardzo drobno posiekane.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj mleko i śmietanę do rozdrobnionego mięsa. Ubij jeszcze raz masę mięsną, aż będzie gładka. Robię to w kombajnie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj surowe żółtka, sól i ulubione przyprawy do mieszanki mięsnej. Wziąłem tylko mielony pieprz. Jeszcze raz ubij.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Białka przelej do wysokiego naczynia i ubij blenderem na stabilną pianę. Możesz mikserem, możesz trzepaczką. To dość łatwe.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj ubite białka do masy mięsnej.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zgrabnymi" składanymi & quot; ruchami wymieszaj masę. Przesuń szpatułkę od dołu do góry, jakby zakopując białka. Dokładność jest ważna, aby białka nie spadły i pozostały przewiewne. Wtedy suflet wzrośnie i będzie bardzo delikatny.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia masłem. Wlej do niego masę mięsną.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Piec suflet w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Skoncentruj się na piekarniku. Suflet lekko się podniesie, ale po wyjęciu z piekarnika lekko opadnie. Podawaj, krojąc na porcje jako danie główne z dowolnym dodatkiem lub jako przystawkę, gorącą lub zimną.

suflet okazał się bardzo delikatny! Smakuje jak jedzenie dla niemowląt ze słoików.
możesz wziąć dowolne mięso do gotowania sufletu, jest bardzo smaczne z kurczaka i indyka.
przygotuj również suflet z mielonego mięsa.
zamiast śmietany możesz dodać śmietanę lub twarożek.
do mięsa można również dodać dowolne warzywa-marchewkę, zielony groszek, paprykę, kawałki kalafiora lub brokuły. Należy je najpierw trochę ugotować. Będzie nie tylko przydatny, ale także piękny.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy